Vändningen – gör blixtvisit i Australien

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Många Citys blir det... David Villa presenterades för New York City FC 2 juni, och tre dagar senare poserade han med Melbourne Citys tröja.

David Villa fortsätter att skapa rubriker – och fortsätter att posera med matchtröjor.

Nu är han klar för ett två månader långt lån hos Melbourne City i Australien.

– Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastiskt erfarenhet, säger spanjoren.

Villa avslutade den gångna säsongen med en spansk ligatitel och Champions League-final med Atletico Madrid. Han valde att skriva på för Manchester Citys nya farmarklubb New York City FC, i amerikanska MLS, som lagets första spelare någonsin, i måndags.

Då MLS-säsongen inte startar förrän 2015 var tanken att han skulle träna med Manchester City i förberedelse inför det nya äventyret.

Det blir dock mer än träning för Spaniens främste målskytt genom tiderna.

Den australiska ligan, A-League, får sin främste spelare någonsin efter att Melbourne City gjort klart ett lån med David Villa.

”Perfekt för mig”

Melbourne är systerklubb till New York och även farmarklubb till Manchester City. Spanjoren kommer att tillbringa månaderna oktober november i sydöstra Australien och spela tio matcher för Melbourne City, som hette Melbourne Hearts innan Manchester City tog över.

– Det är väldigt bra för mig i varje hänseende. Ur fotbollssynpunkt blir det en möjlighet att spela i en ny liga i ett annat land. Och det är förstås perfekt för mig att spela lite tävlingsmatcher innan MLS sparkar igång. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastiskt erfarenhet, säger Villa till Manchester Citys hemsida.

”Bidrar med mycket”

Mitt i klubbaffärerna förbereder sig Villa även för VM med det spanska landslaget, som går in i turneringen efter två raka segrar – mot Italien och Bolivia.

– David Villa är fortfarande på toppen av sin karriär. Han spelar sitt tredje VM, har precis vunnit spanska ligan och är en begåvad anfallare som kommer att bidra med mycket hos Melbourne City, säger tränare John van't Schip.

Publicerad: