Fotboll

Damlaget: Vi står här borta i gången

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Skilda världar när AIK skulle hyllas

AIK firade 124 år på söndagen och bjöd in fotbollslagen till ishockeymatchen AIK-Karlskrona på Hovet.

Herrarna fick plats i vip-avdelningen samtidigt som damerna placerades i en läktargång.

– Jag snackar absolut inte skit om AIK men det blir bara löjligt att bli kallad dit, säger Emma Lundh.

AIK-familjen samlades på söndagen på Hovet för att fira 124-årsdagen när ishockeylaget förlorade med 2-3 efter förlängning mot Karlskrona. Bland åskådarna fanns representanter från såväl fotbollens damlag som herrlag. Men deras kväll såg lite annorlunda ut.

”Vi står i gången”

”Både AIK fotboll herr och dam har representanter på hovet idag då AIK fyller år. Herrlaget i vipen och dam i läktargången. #kontraster”, skriver damlagets Emma Lundh på Twitter.

25-åringen fotograferade hur damlaget från läktaren fick vara med och hylla herrlaget som bjöds in på isen under en paus i spelet.

”Där presenteras dom och här sitter vi. Inte ett ord, men kom och hälsa vi står i gången #bortkastadsöndag”.

När Sportbladet talar med landslagsmeriterade Emma Lundh är hon tydlig med att besvikelsen inte på något sätt är riktad mot AIK som klubb.

– Jag snackar absolut inte skit om AIK men det blir bara löjligt att bli kallad dit som herrlaget och så är de i vip:en samtidigt som vi inte blir frontade utan får stå borta vid ett bord. Jag tycker det är lite ironiskt och twittrade om det. Egentligen var det inte mycket mer än så, säger Lundh och fortsätter:

”Vi applåderade så fint”

– Men vi satt där och applåderade så fint när de var på isen.

Vem bjöd in er?

– Jag vet inte vem men vi skulle dit. Det är ofta så att man ska representera vid olika event. Det är som det är. Jag tycker mest att det var komiskt.

Kommer du gå på nästa event?

– Jadå, jag representerar AIK och gör mitt jobb.

Tror du ni får komma in på isen då?

– Vi kan hoppas. Men vi vi hade ändå kul. Det kom fram många damfotbollsfans men det tråkiga var att det inte fanns någon publicitet. Folk visste inte ens om att vi stod där i ett hörn. Men jag kommer sova gott i natt i alla fall så det är ingen fara.

Sportbladet söker representanter för AIK Hockey. Huvudstyrelsens ordförande Andres Muld vill inte lämna några kommentarer.

– Jag vet ingenting om det och huvudstyrelsen har inget med det att göra.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!