Abidal: ”PSG kan behaga Messi”

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Blir det någon annan klubb än Barcelona för Lionel Messi under karriären?

Fransmannen Eric Abidal – tidigare lagkamrat med Messi – drar i varje fall en lans för PSG.

Lionel Messis framtid har varit på tapeten under säsongen. Den spanska pressen har frossat i uppgifter om en spricka mellan superstjärnan och Barcelonas nya tränare Luis Enrique.

Argentinarens gamle lagkamrat Eric Abidal har ett råd till Messi vad gäller nästa klubbval – franska storklubben Paris Saint-Germain.

– Eftersom han vunnit allting hos Barcelona skulle han kanske överväga en ny utmaning för att vinna nya saker. Det är möjligt. PSG har nyligen format en trupp med stora mål att nå. Det kan vara en klubb som behagar Messi, säger Abidal enligt Goal.

”Han bär laget˝

Den franske mittbacken lade fotbollsskorna på hyllan i december och jobbar i dag för klubben där han spelade sitt sista halvår, Olympiakos.

Abidal – som spelade totalt åtta säsonger med Messi i Barcelona – tonar även ner Messis påstådda bråk med Enrique – och att argentinaren skulle skapa sprickor i laget.

– Hans inflytande i Barça är totalt. Han bär laget på sina axlar och tillåter det att leva fridfullt. Jag har aldrig sett Leo be om någonting. Inte ens vad gäller laguttagningar, säger Abidal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM