Batistuta: ”Jag kissade i sängen varje natt”

FOTBOLL

Legendaren vädjade till läkare om att amputera hans ben

1 av 4 | Foto: Batistuta talade ut om helvetet hos TYC Sport i natt.

Den argentinske anfallaren charmade Europa med sitt hårda arbete och många mål.

Men Gabriel Batistuta fick betala ett högt pris.

– Jag kunde inte ställa mig upp och gå på toa, säger han.

Gabriel Batistuta lämnade Boca Juniors och Argentina och för flytt till Europa och Fiorentina 1991. Den komplette forwarden hittade fötterna direkt och fullkomligen öste in mål i ett Fiorentina som under slutet av hans tid i klubben blev ett Champions League-lag.

Trogen Florens-klubben i tio år flyttade han till slut till Roma för att vinna scudetton – och gjorde just det. En utlåning till Inter senare valde Argentinas främste målskytt genom tiderna att varva ner i qatariska klubben Arabi.

Ville göra som Pistorius

Men den långa karriären satte stora fysiska spår på ”Batigol”. I en intervju med argentinska tv-kanalan TYC Sport berättar han om helvetet som följde åren i Qatar.

–  Två dagar efter att jag lade skorna hyllan kunde jag inte gå. Jag kissade i sängen varje natt eftersom jag inte kunde ställa mig upp och gå på toa, säger Batistuta enligt ARG Noticias.

De kroniska vristskadorna var ett faktum, och det blev värre av att han inte spelade längre.

– Jag bad min läkare att amputera mina ben. Föreställ dig: jag har inget brosk kvar, inga senor. Det är bara 86 kilo som vilar på benen i mina fötter. Jag såg den sydafrikanska löparen Oscar Pistorius (som springer på proteser reds anm) och hoppades att det skulle bli lösningen på mina problem.

Spelade för mycket

En operation ett par år senare skulle i stället komma att mildra smärtorna och i dag kan 45-åringen gå igen. När smärtorna tillåter honom kan han även spela fotboll med sina barn,

– Problemet var att jag alltid spelade. Jag vilade aldrig tillräckligt länge för att återhämta mig från skador under karriären. Jag ville ge allt för mitt lag och valde att inte känna någon någon smärta.