Fotboll

Redo att reta upp 55 000 fransmän

Av: 

Patrik Brenning

Petra Thorén

FOTBOLL

Guidetti om återseendet: Det händer bara något

MARSEILLE. U21 är utbytt mot a-landslag men Frankrike minns mycket väl U21-hjältarna John Guidetti och Isaac Kiese Thelin.

I matchen mot det franska a-landslaget kan också en mycket bekant målgest dyka upp igen och reta upp de 55 000 fransmännen.

– Om jag skulle göra mål är det inget jag tänker på. Sedan händer det bara något. Så vi får se, säger Guidetti.

Layvin Kurzawa lanserade målgesten som Sverige sedan stal och använde för att häckla fransmännen efter triumfen i kvalet till U21-EM. Det franska U21-landslaget har sedan dess fått hård kritik i hemlandet för misslyckandet och den arroganta gesten.

Efter skador på vänsterbackspositionen har Kurzawa nu kallats in i a-landslagstruppen. Han gjorde ett inhopp mot Albanien i helgen (1-1) och spelade 20 minuter. Efter matchen fick Monaco-spelaren frågor om Frankrikes U21-playoff mot Sverige och målgesten.

– Det finns fortfarande de som vill ta upp det igen men jag ska försöka spela mina matcher. Och med flera möten framöver kanske folk glömmer, sa Kurzawa enligt AFP.

”Mycket som måste till”

Inför tisdagens match mot Sverige kommer dock vänsterbacken att återigen påminnas om den. Under matchen kan det också ske, om än ofrivilligt, ifall John Guidetti får speltid och gör mål.

– Det beror på vem som gör mål och vem som spelar så det kan jag inte svara på faktiskt. Men jag vet inte. Om jag skulle göra mål är det inget jag tänker på. Sedan händer det bara något. Så vi får se, säger Guidetti om att återigen köra målgesten.

Det kan ske?

– Det är mycket som måste till. Jag måste först komma på planen och sedan göra såpass bra att jag gör mål mot ett så duktigt lag så det är mycket som ska till innan man kan tänka på det.

”Kul för honom”

John Guidetti ser samtidigt fram emot återseendet med Kurzawa.

– Det är riktigt kul för honom (att han blev uttagen). Det är en grymt duktig spelare och han förtjänar det. Sedan är det jobbigt eftersom han är såpass duktig att han nästan sköt oss ur U21-EM men vi lyckades göra ett till och gick vidare. Annars så är det sånt som händer på planen och folk har hakat upp sig på det. Men det som händer på planen händer på planen och utanför är något helt annat. Sedan går man vidare och släpper det.

Efter att Zlatan Ibrahimovic och Marcus Berg lämnat truppen konkurrerar Guidetti nu i första hand med Isaac Kiese Thelin och Branimir Hrgota om platsen i anfallet. I omröstningen på Sportbladet är Celtic-proffset läsarnas favorit att ta platsen.

– Det är inte svenska folket som bestämmer tyvärr då (haha). Man får tacka för det men alla här är fantastiskt duktiga spelare. Det är otroligt kul om man får spela, då ska man vara tacksam och glad. Får man inte spela är det bara jobba på och hoppas på det bästa.

FOTNOT: Frankrike–Sverige spelas tisdag 21.00 och sänds i TV 4.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!