”Måste vara svårt att hantera Zlatans ego”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter näshånet – Barton riktar ny känga mot Zlatan

1 av 22 | Foto: C MORE FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic ska försöka sänka Chelsea.

Tidigare Marseille-spelaren Joey Barton menar att allt kommer att hänga på Zlatan – men att svenskens ego är lite väl stort.

– Han tror att han är bättre än Ronaldo och Messi. Det är han inte, säger engelsmannen till Le Parisien.

I morgon brakar Paris SG och Chelsea samman i den första av två åttondelsfinaler i Champions League. Fransmännen står värdar för det första mötet och Laurent Blancs mannar är på jakt efter revansch för fjolårets uttåg mot just Chelsea i kvartsfinalen.

Tidigare Marseille-spelaren Joey Barton ger inte PSG mycket till chans mot ett Chelsea som går som tåget i Premier League.

– Jag känner att det saknas glädje i deras omklädningsrum. För att slå ut Chelsea krävs solidaritet och ett perfekt sinnestillstånd. Chelsea spelar bättre som lag. PSG är mer av en samling individualister, säger Barton till Le Parisien.

Ömmar för Blanc

Den hårdföre engelske mittfältaren skapade gott om rubriker under sitt år hos PSG-rivalen Marseille. Bland annat hånade han Zlatan Ibrahimovics näsa under ett möte lagen emellan.

Barton pekar också på Zlatan på som en bidragande orsak till problemen i laget.

– PSG borde leda Ligue 1 överlägset, men så är inte fallet. Ibrahimovic har givetvis stort inflytande i klubben och vi känner alla till hans ego. Det måste vara svårt för en tränare att hantera. Jag antar att Laurent Blanc har mindre inflytande hos ägarna än vad Ibra har.

Engelsmannen slår också ett slag för Zlatans så ofta kritiserade anfallskollega Edinson Cavani.

– Bristen på samarbete mellan Ibra och Cavani oroar mig också. Jag älskar uruguayaren men han hatar förstås att stå i Zlatans skugga.

”Kapabel att göra vad som helst”

Men då Barton själv blivit offer för en revanschsugen Ibrahimovic i just mötena med Marseille lägger han in en brasklapp inför mötet med Chelsea.

– Allt kommer att hänga på Ibra. När han är irriterad och har något att bevisa är han en annan spelare. Han tror att han är bättre eller åtminstone lika bra som Ronaldo och Messi. Det är han inte. Men han är fortfarande en väldigt bra anfallare. På en stor kväll är han kapabel att göra vad som helst.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.