Helsingborg dubbelvärvar

KLART: Dahlberg och Bojanic ansluter

Helsingborg försöker värva sig ur minikrisen.

I dag presenterade klubben två nyförvärv som ska lyfta laget från botten i allsvenskan.

Mikael Dahlberg, 29, forward från Apollon Smymi.

Darijan Bojanic, 19, mittfältare från IFK Göteborg.

Sportbladet avslöjade nyheten redan i går kväll och i dag bekräftar nu Helsingborg, bara på plats tio i allsvenskan och farligt nära de nedre strecken, att de förstärker truppen med två spelare.

Mittfältaren Darijan Bojanic från IFK Göteborg och forwarden Mikael Dahlberg från Apollon Smymi.

– Det är två spelare med olika egenskaper, men som vi tror ska passa in bra i befintlig trupp. Sedan är vi nöjda med att kunna presentera två nya spelare på transferfönstrets första dag, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

”Nånting bra på gång”

Dahlberg – som gjorde en landskamp 2009 och som spelat i allsvenskan för såväl Sundsvall som Djurgården och Gefle – var fram till i dag kontraktslös. Han lämnade Gefle i vintras för ett halvårskontrakt med grekiska Apollon Smirnis, som åkte ur högstaligan i våras.

– Under alla åren jag har spelat i allsvenskan har det varit en klubb som alltid presterat bra. Nu håller man även på att sätta strategin med unga duktiga spelare. Så det känns som att man har någonting bra på gång, säger Dahlberg.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.