Di Maria utvisad när United föll

FOTBOLL

Arsenal vidare till semifinal i FA-cupen

1 av 4

Han varnades först för filmning – sedan bråkade han sig till rött kort.

Angel di Maria blev utvisad när Manchester United åkte ur FA-cupen mot Arsenal.

– Han vet att han inte får röra domaren, det finns inga ursäkter för hans beteende, säger tränaren Louis Van Gaal till The Telegraph.

Det var med kvarten kvar som Angel di Maria gick omkull utanför offensivt straffområde i en duell med Aaron Ramsey. Domaren Michael Oliver varnade argentinaren för filmning.

Det gillade inte Di Maria.

Drog i domarens tröja

Den 27-årige argentinaren blev väldigt irriterad, gick efter domaren, sade saker till honom och ryckte tag i hans tröja. Då drog domaren upp ett till gult kort och sedan det röda. Det var färdigspelat för di Maria.

– Man upplever inte att han är i balans. Nu har han visserligen tagit på sig en sådana här utvisningar förr, han hade ett i Real Madrid när han tog två gula på tio sekunder, säger Erik Niva.

– Det känns inte som att han är i harmoni eller balans. Och den här kvällen kommer inte att underlätta hela proceduren med att hitta rätt i Manchester.

Argentinaren fick gå ut i omklädningsrummet och hemmalaget fick avsluta med tio man.

En kvart tidigare hade förre United-spelaren Danny Welbeck rullat in 2-1 till Arsenal. United lyckades aldrig komma tillbaka efter det utan har spelat klart i FA-cupen.

”Förbjudet i alla länder”

Efter matchen var tränaren Louis van Gaal besviken, men inte på domaren, utan på di Maria.

– Det är inte så smart av honom, men det är inte alltid lätt att hantera sina känslor i en sådan här match. Jag har sagt till honom att domaren är chef på planen och då måste man anpassa sig efter det. Att röra domaren är förbjudet i alla länder, det finns inga ursäkter.

Lagkaptenen Wayne Rooney var inte heller besviken på domaren.

– Det är svårt som domare, jag tycker att han tog de flesta besluten rätt idag. Vi är inte besvikna på domaren, vi är bara besvikna på oss själva.

”Nu är det inte kul”

Manchester United betalade nästan 700 miljoner kronor när de värvade di Maria från Real Madrid i somras. Till en början var han bra, och gjorde flera avgörande insatser för den engelska storklubben.

Men på slutet har 27-åringen haft det betydligt tyngre.

Manchester United måste vinna ligan för att ta en titel den här säsongen, laget är tio poäng bakom Chelsea.

– Nu är det inte kul längre. Det är ingen rolig säsongsavslutning de står inför nu. Verkligheten hann kapp i dem i kväll, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

ARTIKELN HANDLAR OM