Krossade käken på lagkamraten

FOTBOLL

Leicesters buse sparkas ur klubben efter nytt bråk

LONDON

Dennis Wise gick till Leicester från Chelsea förra året.

Men beteendet är detsamma.

Nu har han knäckt käken på en lagkamrat - och måste byta klubb.

Foto: Hårda tag Leicesters Dennis Wise i en sjyst närkamp mot Middlesbroughs Allan Johnstone. Nu har Wise använt osjysta metoder mot sin lagkamrat Callum Davidsson under en turné i Finland. Bråket slutade med att lagkamraten fick käkbenet avslaget.

I förra veckan tvingades förre engelske landslagsmannen Dennis Wise, 35, hem från engelska divison 1 laget Leicesters försäsongsturné i Finland.

Då hette det att Wise brutit mot klubbens disciplinära regler.

- Vi ska utreda det här, sa klubben då.

Nu har det visart sig att Wise knäckte käkbenet på lagkamraten Callum Davidsson, back i skotska landslaget, i ett bråk.

Anledningen ska vara att de två spelade kort och då blev osams.

- Callum har en dubbel fraktur på käkbenet, men det är ännu för tidigt att säga hur länge han blir borta, säger lagets manager Mickey Adams till Reuters.

Många tidigare bråk

Skandalen är kanske inte helt överraskande om man följt Wise karriär.

Under elva sägonger i Chelsea dök hans namn ofta upp i rubrikerna och det gällde ständigt olika bråk - trots det blev han lagkapten.

Rasistiska påhopp

Men när Wise gjorde rasistiska påhopp på Ruud Gullit blev hans position allt svagare. Nye managern Claudio Ranieri uppskattade inte hans spelstil och han flyttade till Leicester förra säsongen.

Frågan är om någon klubb vill ta emot bråkstaken. Wise har också hunnit med 21 A-kamper för England och gjorde ett mål i landslagströjan.

Wise slog igenom i Wimbledons klassiska årgångar i början av 90-talet. Med Wise och Vinny Jones i spetsen fick "Crazy Gang" ett rykte om sig om klubben som inte la några fingrar emellan.

Blev utvisad

Medan Vinny Jones numera slår folk på käften i film, har Wise fortsatt att dela ut sina stjärnsmällar i Premier League. Den senaste säsongen inledde han med att bli utvisad i säsongens andra match och blev sedan varnad tre gånger i rad efter den avtjänade avstängningen. Från januari har han suttit fast på bänken i Leicester.

Och där blir han nu inte kvar.

I dag säger Lecicester att Dennis Wise fick besked om att han var uppsatt på transferlistan redan före turnén till Finland.

Hur det än är - han måste lämna klubben.

Dömd till fängelse

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM