Klopp avslöjar barndomshjälten – ska hjälpa Liverpool

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Jürgen Klopp är en man med många egenheter.

Från tiden i Dortmund – och stormötena mot Bayern München – har han med sig en speciell strategi på hur man slår ur underläge. Någonting som kan komma väl till pass inför Liverpools Champions League-möte mot Manchester City.

Hemligheten ligger i att tagga spelarna med hjälp av ett inspirationstal om en av Klopps barndomshjältar – Rocky Balboa.

Jürgen Klopps Liverpool står inför en svår utmaning i Champions Leagues kvartsfinalomgång mot den engelska antagonisten Manchester City.

Ligaledaren från Manchester är favorit att ta sig vidare – men Klopp har sedan tiden i Tyskland ett specialknep för att vinna matcher som underdog.

Taggas av boxaren

I Graham Hunters podcast ”The Big Interview” avslöjar tränaren att han ofta inspirerade sina spelare i Borussia Dortmund med historier om Sylvester Stallones ikoniske filmboxare Rocky Balboa. Boxaren – som ofta ställdes inför omöjliga uppgifter i ringen – fick agera motivation inför matcher mot rivalen Bayern München.

– En av de bästa lagsnacken vi hade var innan en match mot Bayern, och jag pratade om filmen Rocky IV. Ivan Drago (spelad av Dolph Lundgren) hade allting serverat, all teknologi, och så har vi Rocky som tränar i Sibirien med all gammal utrustning, säger han i podcasten, och jämför det egna laget med den ständigt borträknade Rocky.

”Läste tusentals böcker”

Han berättade även att han som ung hade två andra idoler – den litterära hjälten Robin Hood och den gamla tennislegendaren Boris Becker.

– Jag inspireras av Robin Hood. När jag var yngre läste jag tusentals böcker för att jag älskade historierna, och jag inspireras av allt det där. Boris Becker är lika gammal som jag, och vann Wimbledon som 18-åring, det är möjligt. Allting är möjligt, säger han.

Det återstår att se vem av Klopps idoler som spelar huvudroll i tyskens taktiksnack inför den första kvartsfinalen mot Manchester City.

Så spelas kvartsfinalerna i Champions League 00:17