Europa League 2016/2017

United sänkta – av offsidemål?

avAndreas Käck

Zlatan på bänken – mardrömsstart för United

Zlatan Ibrahimovics byttes in.

Men Manchester United fick en mardrömsstart i Europa League – efter ett misstänkt offsidemål.

– Vi gör en dålig match, säger ”Ibra”.

Foto: ALL OVER PRESS

José Mourinho gjorde ingen hemlighet av att han hellre hade spelat i Champions League än i Europa League när han inför kvällens match mot Feyenoord slog fast att:

– Det är inte det här spelarna drömmer om. Det är inte den här turneringen Manchester United vill spela i och det är inte den här turneringen jag vill spela i.

Sedan passade han på att vila åtta spelare från sin senaste startelva – och lämna klubbikonen Wayne Rooney hemma i Manchester.

Zlatan Ibrahimovic inledde matchen på bänken men byttes in i den 63:e minuten efter att Manchester United haft ytterst svårt att skapa några chanser.

”Hade otur”

Men det hjälpte föga.

I stället kom kallduschen.

Men frågan är om Feyenoords 1-0-mål, matchens enda, borde ha godkänts? Reprisbilder visar nämligen att Nicolai Jørgensen befann sig i misstänkt offsideposition innan han fick bollen och spelade fram målskytten Tonny Vilhena.

– Vi hade otur. Dels för att det borde ha varit offside, dels för att vi låg på för ett ledningsmål i den perioden av matchen. Vi försökte vinna, Feyenoord försökte undvika att förlora, säger United-tränaren José Mourinho.

”Dålig match”

Efter matchen är Zlatan besviken.

– En dålig match, säger han i sin app.

Om att starta på bänken säger ”Ibra”.

– Det är många matcher framöver så han (José Mourinho) roterar i truppen.