Påstådda bråket: ”Vi är annorlunda”

FOTBOLL

Cavani om Ibra: ”Kan inte anpassa mig”

Foto: Zlatans och Cavanis framtid i PSG är osäker.

Zlatan Ibrahimovic vs Edinson Cavani.

Maktspelet i Paris Saint-Germain har länge varit en het diskussion. Nu medger Cavani, till viss del, att de båda anfallsstjärnorna inte alltid drar jämnt.

– Vi är annorlunda eftersom vi kommer från olika kulturer, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, 34, framtid i Paris Saint-Germain är fortsatt osäker.

Kontraktet går ut i sommar och det har ryktas om en framtid i England.

”Vi är annorlunda”

Situationen kan till viss del även hänga ihop med Edinson Cavanis framtid i klubben.

Cavani påstås ha ställt ett krav till klubbledningen om att till nästa säsong välja: ”Zlatan eller jag”.

– ”Edi” lider i PSG. Han måste få spela på sin naturliga position. De värvade honom som central anfallare och just nu spelar han på en annan position som han inte trivs i, sa pappa Luis Cavani.

– Jag har hört mycket saker om relationen mellan min bror och Ibrahimovic, många som inte varit sanna. Edy har stor respekt, han sade bara att han hade föredragit att spela centralt och att hans framtid inte är sammanflätad med Zlatans, fyllde brodern Fernando Guglielmone i några veckor senare.

Nu bekräftar även Edinson Cavani, till viss del, att han och den svenske anfallaren inte alltid drar jämnt.

– Sanningen är att jag inte kan anpassa mig efter alla människor. Jag bryr mig om hur jag är och mitt liv. Det talas en hel del om att Cavani inte kommer överens med Zlatan, men det är spekulationer från media. Jag har inte något emot någon spelare där. Vi är annorlunda eftersom vi kommer från olika kulturer, men båda respekterar PSG, säger Cavani enligt brasilianska Lance.

”Saker kan ändras snabbt”

Cavani och Zlatan har länge påståtts inte dra jämnt i PSG och uruguayanen ska nu se sin chans att ta hand om den centrala anfallspositionen när (?) Ibrahimovic lämnar under sommaren.

Annars talar det mesta för att Cavani lämnar Frankrike.

– Jag är medveten om att saker och ting kan ändras väldigt snabbt i fotboll. Ofta beror saker på att en person eller en grupp styrelseledamöter fattar ett beslut för att göra det bästa för klubben och då kan något förändras snabbt, säger Cavani om framtiden.

Uruguayanens kontrakt med PSG går ut 2018.