Kan gå till United – för 585 miljoner

FOTBOLL

Engelska uppgifter: Kräver jättesumma för "VNL"

Ryktena som placerar Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United blir allt hetare.

Nu uppger engelsk press att förhandlingarna har intensifierats mellan den engelska storklubben och Benfica.

"Benfica kräver 50 miljoner pund för mittbacken", skriver Daily Star.

Bara någon månad återstår innan januarifönstret öppnar i fotbolls-Europa.

För svensk del kan det då vara dags för en av de absolut största transferövergångarna någonsin.

Allt fler rapporter från både engelsk och portugisisk press gör gällande att en flytt till Manchester United är aktuell för svenska landslagets mittback Victor Nilsson Lindelöf.

Men om Zlatan Ibrahimoivc till nästa år får sällskap av en landsman i "Red Devils" spelartrupp kommer det kosta rejält. Tidigare har det talats om en övergångssumma runt 300 miljoner kronor, vilket motsvarar den utköpsklausul som finns i Nilsson Lindelöfs kontrakt som löper ut sommaren 2020.

Skadesargat United

Nu uppger Daily Star att övergångssumman kan bli bra mycket saftigare än så. Den engelska tidningen skriver att Benfica har satt en prislapp på 50 miljoner pund för den svenske 22-åringen, motsvarande cirka 585 miljoner kronor.

Samtidigt uppges Manchester Uniteds vice ordförande Ed Woodward personligen ha gett managern Jose Mourinho "tummen upp" för att plocka in förstärkningar till januarifönstret. Detta i ett läge där det ser tunnt ut i mittförsvaret med både Chris Smalling och Eric Bailly på skadelistan.

Den sistnämnde beräknas dessutom vara indisponibel för spel i Premier League under de afrikanska mästerskapen i januari, det vill säga om den ivorianske mittbacken då har kommit över sin knäskada.

Ersättare klar i Benfica

En annan aspekt som talar för att transfern blir ett faktum är att klubbledningen i Benfica nu redan ska ha börjat förbereda sig på ett scenario där "VNL" lämnar klubben. Förra säsongens ligamästare satsar nu, enligt portugisiska tidsskriften Ojogo, allt på det kroatiske 18-årige mittbackslöftet Branimir Kalaica som ersättare.

"Rui Vitória (klubbens huvudtränare) kommer satsa stort på Kalaica om Victor Lindelöf lämnar Benfica i januari", skriver tidningen.