Allsvenskan i fotboll 2016

Han återvänder till Blåvitt från rivalen

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

Presenterade nyförvärv innan matchen mot Elfsborg

Sebastian Ohlsson i sin nya klubb.
Sebastian Ohlsson i sin nya klubb.

GÖTEBORG. Han ryktades vara klar för Elfsborg. Men inför matchen mot boråsarna presenterades Sebastian Ohlsson, 23 - för IFK Göteborg.

– Det har varit många intresserade klubbar, men det var ett ganska naturligt val till slut, säger han.

Sebastian Ohlsson (till vänster) lämnar Örgryte för IFK Göteborg.

Yttermittfältare Sebastian Ohlsson har haft en fin säsong i Örgryte, med tio mål och två assist på 28 matcher. Med ett utgående kontrakt har han varit ett hett villebråd, men i dag blev han presenterad som IFK Göteborg-spelare, klubben han representerade som ungdomsspelare och lämnade 2012.

– De visade ett stort intresse och jag kan klubben utan och innan. Jag har besökt ett antal klubbar och pratat med klubbchefer och tränare. Jag var aldrig uppe hos Blåvitt och besökte Kamratgården, jag kan den utan och innan, så det kändes onödigt.

Var på väg till Elfsborg

För ett par veckor sedan sa medieuppgifter att han skrivit på för Elfsborg.

– Det fördes diskussioner, det är så mycket jag kan säga. Det är svårt att säga vad som avgjorde till Blåvitts fördel, men det var en helhet. Allt föll på plats. De ville ha mig, de ser min potential och har följt mig i många år. Så de vet vad de får.

Ett stort antal klubbar har visat intresse för 23-åringen, men han vill inte säga att Göteborgs bud var det bästa.

– Ekonomin var inte avgörande för mig, men jag ska inte ljuga. Det är klart att det alltid är kul att tjäna pengar. Men det ska finnas bra möjligheter att utvecklas också, och jag vill som alla andra ta steget ut i Europa.

"Tagit sjukt stora kliv"

Han har ännu inte spelat i allsvenskan, men tror att han ska vara redo.

– När jag lämnade Blåvitt var jag inte redo, det kände jag direkt. Jag behövde några säsonger i lägre divisioner. Nu har jag tagit sjukt stora kliv och utvecklats enormt. Det har varit viktigt för mig att få de här åren.

Vad har du utvecklat framför allt?

– Rutinen, som är sjukt viktig på den här nivån. Press från publik, tränare och mig själv. Sen har jag blivit bättre på att värdera, när ska jag skjuta, passa och dribbla. Och så försvarsspelet. Det var jag kanske sämst på när jag lämnade Blåvitt, men i Öis har jag fått jobba mycket på det, och jag tror att det kan gynna mig.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2016

IFK Göteborg

IF Elfsborg

Allsvenskan i fotboll

Örgryte IS