Janne Andersson: ”Det kom tårar...”

FOTBOLL

Känslosam i avskedet: Önskar jag alla människor

1 av 2 | Foto: Janne Andersson tackar fansen.

NORRKÖPING. Efter fem och ett halvt år i klubben – nu lämnar Janne Andersson Norrköping.

Guldmanagern hyllades rejält efter avskedsmatchen mot Elfsborg – och det blev känslosamt.

– Det kom tårar. Enormt att få uppleva det här, säger Andersson.

”TACK JANNE. GRATTIS SVERIGE” stod det på en gigantisk banderoll som rullades ut över Östgötaportens ena långsida efter Janne Anderssons sista match som Norrköpings manager. Matchen mot Elfsborg är inget Andersson kommer att minnas tillbaka till, men däremot efterspelet.

– Enormt att få uppleva det. Det kom några tårar, men som tur var fick jag några minuter att samla mig innan jag skulle hålla tal. Att bemötas av det här, den vänligheten och kärleken, önskar man alla människor.

– Men det är som det är. Nu är det slut. Nu städar jag ur på tisdag och sedan går jag hem. Det är mycket känslor, väldigt mycket känslor.

”Helt fantastiskt”

Hade du väntat dig att det skulle bli så känslosamt?

– Ja, jag hade nog väntat mig att det skulle bli ännu mer känslosamt. När jag såg banderollen. Det är sjukt, eller sjukt är fel ord. Helt fantastiskt. Att människor är så engagerade och gör något sådant för mig.

Hur går tankarna?

– Det är som jag sa till spelarna inne i omklädningsrummet. Det är inte jag som har gjort att vi är så här bra, utan det är alla som hjälpts åt, men jag har väl varit motorn och pekat ut riktningen.

Vill inte prata om Blågult

– Sedan blir det speciellt när man inser att allt är sista gången. När jag gick promenaden hit var det sista gången och i går var sista träning. Man blir berörd av det och klart att det är speciellt, men jag tar bara med mig positiva grejer härifrån, säger Andersson, som blir ny förbundskapten efter EM, men han ville inte svara på frågor om Zlatans vara eller icke vara i landslaget framöver.

– Jag har inga kommentarer kring landslaget. Men när jag tillträder kommer jag att prata så mycket att ni blir trötta på mig, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM