”Roligt att bli den förste”

Publicerad 2016-10-06

Janne om att bli uppvisad på läktaren också i landslaget

LUXEMBURG. Janne Andersson visades upp på åtskilliga läktare som tränare i allsvenskan.

Han tänker inte lägga band på sig som förbundskapten.

– Det skulle vara roligt att bli den förste, säger han inför VM-kvalet mot Luxemburg.

Senast Sverige spelade på Stade Josy Barthel i Luxemburg fick förbundskapten Tommy Söderberg ett sällsynt men smått episkt utbrott mot i princip allt och alla direkt efter matchen trots att Blågult just hade blivit klart för EM 2000.

Janne Andersson är känd för sitt heta temperament på tränarbänken.

Under sina år i allsvenskan hade han bitvis klippkort upp till läktaren när domarna fick nog av hans utbrott. Flera av tillfällena tog plats på Sportbladets lista för ett par år sedan över 100 allsvenska höjdare.

”Finns en risk”

Kan det hända att han också som förbundskapten bli uppvisad på läktaren, vilket oss veterligen aldrig hänt i svensk landslagshistoria.

– Den frågan är intressant. I mitt närområde spekuleras det rätt så mycket i den frågan. Men jag har väl blivit något mildare i min framtoning med åren och jag har inte sett så många förbundskaptener åka upp på läktaren. Det skulle vara roligt att bli den förste. Eller roligt... intressant i alla fall, säger Andersson på presskonferensen dagen före VM-kvalet med Luxemburg.

– Äh, jag är som jag är och jag har det här jobbet för att jag varit som jag har varit och det tänker jag nog fortsätta vara. Sedan är det inte bra i sig att bli för ilsk för ofta. Men det finns en risk någonstans...

”Fjärdedomarna redan tröttnat”

– Jag tänker ha samma inställning. Min brinnande skalle är ett av skälen till att jag har håller på med det här och den går nog inte att släcka i första taget.

Du tror att det krävs mer att bli uppvisad på läktaren som förbundskapten än som tränare i allsvenskan?

– Jag har inte analyserat detta i atomer men med mer folk på arenan så minskar risken, även om det inte kommer att bli så många i morgon kanske.

– Förhoppningsvis känner de inte mig riktigt än här heller. Fjärdedomarna i allsvenskan hade stått ut med mig i rätt så många år så de var trötta på mig redan innan matchen började. Det påverkade också, säger Andersson.