Efter skadorna: "Ledsen att lämna på det här sättet"

FOTBOLL

Klart: Watford förlänger inte med Ekstrand

Foto: Joel Ekstrand, här på läger med landslaget.

Han har inte spelat en match för Watford på över ett år.

Nu lämnar Joel Ekstrand Premier League-klubben.

– Till alla fans som har trott på mig och stöttat mig – jag tackar er av hela mitt hjärta, säger 27-åringen till klubbens hemsida.

Efter en tvåårig period med sparsamt med speltid i italienska Udinese kom Joel Ekstrand till sin rätt i Watford 2012.

Den svenske försvararen tog direkt en ordinarie plats i the Championship och var länge en central pjäs i lagbygget som tog klivet upp till Premier League säsongen 2014/15.

Men nu är det slutspelat i "the Hornets".

Inte spelat på 15 månader

Joel Ekstrand har länge haft bestående problem med ett ligament i knäet, en skada som gjort att han inte spelat en tävlingsmatch sedan mars förra året. Nu väljer klubben att inte förlänga svenskens kontrakt som går ut i månadsskiftet.

– Jag är ledsen att behöva lämna på det här sättet, utan att ha spelat matcher på ett tag. Men jag hoppas några av er kommer ihåg att jag gav mitt allt för klubben och jag hoppas se er igen en dag, säger Ekstrand.

Jagar ny klubb

Den förre Helsingborgsspelaren säger själv att han nu är återställd från sina skadebesvär och nu är siktet inställt på att skaffa en ny klubbadress.

– Jag hoppas hitta en klubb som tror på mig, där jag kan spela och komma igång igen. Det är det viktigaste för mig just nu, säger han och tillägger:

– Jag är 100 procent fit och jag har tränat med truppen sedan december och spelat med U21-laget. Så jag är redo för en ny flytt, vart den än bär av.

ARTIKELN HANDLAR OM