Jimmy Durmaz

Durmaz hjälte – första målet i Ligue 1

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Toulousemittfältaren lugnar om skada: "Få tiden att gå"

Durmaz blev stor hjälte.
Durmaz blev stor hjälte.

Första matchen från start och Jimmy Durmaz, 27, levererade direkt för Toulouse.

Svensken blev matchvinnare med 2-1-målet mot Guingamp.

– Det betyder mycket både för mig och laget, säger han till Sportbladet.

Den svenske yttermittfältaren har inlett säsongen med att starta matcherna vid sidan om planen, på avbytarbänken, både i nya klubblaget Toulouse och i landslaget.

Under lördagskvällen fick han spela från start i det franska ligalaget och tackade för relativt omgående för tränaren Pascal Dupraz förtroende genom en bra match.

Gjorde segermålet

Det blev ännu bättre när Durmaz med sitt första franska ligamål tryckte in segerbollen, 2-1 i 65:e minuten, bakom Guingamps reservmålvakt Theo Guivarch sedan förstekeepern, svenske Karl-Johan Johnsson blivit utvisad strax före paus.

– Det var ett inspel, snett inåt bakåt från vänster. Jag sköt in den vid första stolpen, säger Durmaz till Sportbladet. Det var en riktigt bra seger. Vi har fått en fin start med två segrar och två oavgjorda under de fem första omgångarna.

När Durmaz blev liggande mitt på planen och ganska rejält haltande byttes ut i 83:e blev säkert en och annan ledare i Janne Anderssons landslagsstab orolig.

Ingen fara med skadan

Men svensken lugnar och är ärlig:

– Jag hade lite känningar i ljumsken under VM-kvalsamlingen och kände lite, lite av det, men det var inget allvarligt. Det såg ut att göra mer ont när jag skulle av för att vi ville få tiden att gå. Jag var tvungen att göra något för att vi skulle säkra segern, säger Durmaz med ett skratt.

– Vi spelar på tisdag igen i ligan. Jag räknar med att spela då.

Hur har du så här i efterhand tagit petningen i landslaget?

– Jag var besviken tidigare under matchdagen, sedan släppte det. Det gäller att vara professionell. Jag hade ett bra snack med Janne Andersson och han ville ha andra spelartyper på planen i den matchen.

Speltid viktigast

Ur landslagsperspektiv var det inte bara Durmaz som syntes i protokollen ute i Europa. Emil Forsberg, Sam Larsson och Totte Nyman gjorde också mål.

– Det är kul när fler av oss tar steg framåt i klubblagen och får med sig det extra till landslaget, men det viktigaste är att många får regelbunden speltid, säger Jimmy Durmaz.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jimmy Durmaz

Emil Forsberg

Sam Larsson

Toulouse

Guingamp

Janne Andersson

Karl-Johan Johnsson