”Vantrivs – lämnar Chelsea i sommar”

FOTBOLL

Straffas för attacken – och uppges vilja lämna

Foto: Diego Costa.

Diego Costa tappade humöret mot Everton, stod för två (!) fula attacker och straffas nu av FA.

Samtidigt kommer nya uppgifter.

Enligt ESPN är anfallaren missnöjd i Chelsea och överväger att lämna klubben i sommar.

Det var i lördagens FA-Cupmöte mot Everton (förlust 0-2) som det rann över för Chelsea-anfallaren Diego Costa. Efter en duell med Gareth Barry måttade 27-åringen en skalle mot sin motståndare och grävde sedan ner sitt ansikte i halsen på densamme i vad som först såg ut att vara en bitattack.

”Diego bet mig inte”, skrev dock Barry dagen därpå.

Bilder visade även hur Diego Costa riktade en spottloska mot domare Michael Oliver i samband med att ha fått sitt första gula kort, tidigare i matchen.

Riskerar avstängning

Nu straffas han av FA.

”Han uppträdde olämpligt efter att ha fått sitt andra gula kort och visats ut”, skriver det engelska fotbollförbundet i ett uttalande enligt BBC.

Costa riskerar flera matchers avstängning men har fram till torsdag klockan 19.00, svensk tid, på sig att överklaga.

Det är inte första gången som han skapar rubriker för att ha gått över gränsen på fotbollsplanen. Det har skett både i Chelsea, men också i Atlético Madrid, där han spelade mellan 2010 och 2014, så frågan är om hans humör är kopplat till hur han trivs utanför fotbollsplanen.

”Trivs inte i London”

ESPN lanserar i alla fall uppgifter som väcker frågor. Enligt ”en källa nära spelaren” är Costa missnöjd med tillvaron i London. Han uppges ha svårt att anpassa sig i staden och ska dessutom vara irriterad över att Chelseas ryktas jaga en ny anfallare.

Missnöjet ska ha gått så långt att han nu vill lämna Chelsea i sommar, skriver ESPN. Hans förra klubb, Atlético Madrid, nämns som en kandidat då de dels sålt Jackson Martinez till kinesiska Guangzhou Evergrande, dels riskerar att tappa Fernando Torres (på lån från Milan) efter säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM