Så mycket får IFK Norrköping för Kujovic

avAndreas Lillhannus, Johan Flinck

Här är prislappen på skyttekungen

Foto: Bildbyrån
Kujovic lämnar allsvenskan.

Emir Kujovic lämnar allsvenskan.

Men IFK Norrköping kan trösta sig med en rejäl slant.

Enligt Sportbladets uppgifter betalar Gent 4,7 miljoner för 28-åringen.

”Klubben har hjälpt mig och komma dit jag är idag och jag har hjälpt klubben att komma dit de är idag, och det är jag stolt över”, skriver han på Instagram.

Emir Kujovics dagar i allsvenskan och IFK Norrköping är räknade.

28-åringen, som även var en del av Sveriges EM-trupp, har skrivit på ett kontrakt med KAA Gent. Norrköping har bekräftat övergången.

– IFK vill tacka Emir för allt han har gjort och bidragit med i klubben. Han lämnar ett bra arv efter sig och vi önskar honom stort lycka till i sin framtida karriär, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Norrköping, som tidigare även sålt viktiga Arnor Traustason till Rapid Wien, kan åtminstone trösta sig med en fin slant.

Betalar under fem miljoner

Enligt Sportbladets uppgifter betalar den belgiska klubben 500 000 euro, det vill säga cirka 4,7 miljoner kronor för anfallaren, som bara hade ett halvår kvar på kontraktet.

Emir Kujovic kom till IFK Norrköping 2013 och har sedan dess stått för 38 mål på 59 matcher. Förra året ledde han klubben till SM-guld då han vann skytteligan på 21 mål.

”Vill tacka för den här tiden som jag haft i IFK Norrköping. 3 fantastiska år som toppades med SM-guld och skytteligavinst. Klubben har hjälpt mig och komma dit jag är idag och jag har hjälpt klubben att komma dit de är idag, och det är jag stolt över. Vill tacka alla tränare som jag haft, spelare som jag spelat med och alla fans som stöttat”, skriver han på Instagram.

Ersättaren hämtad

En ersättare till Kujovic är redan hämtad i David Moberg Karlsson, som dock inte är spelklar förrän den 15 juli.

IFK Norrköping gästar i dag Djurgården i den allsvenska omstarten.