Bekräftar: Profilen tvingas lämna AIK

”Har fått beskedet”

Dickson Etuhu.
Dickson Etuhu.

Han kom som en kung – han lämnar som en?

Oavsett vad är Dickson Etuhus tid i AIK över.

– Dickson har fått besked om att AIK inte kommer att förlänga hans avtal, säger sportchefen Björn Wesström till Expressen.

Följ ämnen i artikeln

Dickson Etuhu kom till AIK i december 2014 som en osannolikt välmeriterad allsvensk värvning. Mittfältaren kunde skryta med spel i bland annat Manchester City, Norwich City, Sunderland, Fulham och Blackburn Rovers samt 20 landskamper och VM-spel med Nigeria.

”Ledigt nästa vecka”

AIK-fansen tog också snabbt Etuhu till sina hjärtan tack vare 34-åringens resoluta spelstil och flörtande med fankulturen. Men den sportsliga succén uteblev.

Nu bekräftar AIK att Dickson Etuhu lämnar klubben.

– Dickson har fått besked om att AIK inte kommer att förlänga hans avtal och i ljuset av det och att han inte spelar så har vi gett honom ledigt i nästa vecka, säger sportchefen Björn Wesström till Expressen.

Ska provträna med annan klubb

Enligt tidningen kommer Etuhu nu provträna med en annan, icke namngiven klubb, nästa vecka. Björn Wesström vill inte kommentera det eller ge sin syn på mittfältarens insatser för AIK.

– Det är inget jag kommer att recensera i medierna. Det tar jag med honom i så fall.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.