Falkenberg sparkar Jakobsen - efter bråk

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska ha slagit medspelare - med ispåse

Alexander Jakobsen i Falkenbergs FF ska ha slagit en medspelare med en ispåse - så att denne börjat blöda.

Spelaren har nu fått sparken från Falkenberg.

– Det är fattat i beslut av spelaren och föreningen att han lämnar oss, säger Falkenbergs ordförande Lars-Eric Nilsson.

Allsvenska Falkenbergs FF skakas av ett spelarbråk. GT skrev först om uppgifterna att två av spelarna i klubben börjat bråka under en träning. Även Sportbladet har tagit del av uppgifter kring bråket. Enligt Sportbladets uppgifter ska bråket ha uppstått under måndagens träning. Det ska sedan ha fortsatt inne i omklädningsrummet.

”Bästa för alla parter”

– Det stämmer att det var i måndags efter träningen. Det var inte på plan, utan det var i omklädningsrummet. Men föreningen och spelaren är helt överens, vi har rett ut hela biten. Det är det bästa för alla parter, säger Falkenbergs ordförande Lars-Eric Nilsson.

Enligt såväl GT som Sportbladets uppgifter ska Alexander Jakobsen ha slagit en lagkamrat med en ispåse i ansiktet, vilket gjorde att han började blöda. Efter händelsen har Jakobsen fått lämna föreningen.

– Det har varit ett intermezzo hos oss. Och nu är det fattat i beslut av spelaren och föreningen att han lämnar oss. Så nu avslutar vi det kapitlet, säger Nilsson om beslutet som meddelades under torsdagen.

”Vi måste gå vidare”

Exakt vad som har hänt är inte någonting som Lars-Eric Nilsson vill gå in på. Däremot att det var allvarligt nog för att klubben skulle släppa Jakobsen.

– Så allvarligt är det ju inte men det är så pass allvarligt att det går emot grundprincipen i föreningen så därför kom vi överens om detta. För att gå vidare, både för hans skull och för vår skull. Vi måste gå vidare och han måste gå vidare på sitt håll.

Sportbladet har varit i kontakt med spelaren som enligt uppgifter ska ha blivit slagen, men han vill inte ge några kommentarer i ärendet.

Falkenberg ligger sist i allsvenskan och har enbart inkasserat fyra poäng under säsongens tolv första matcher.

Publicerad: