Trapattoni ville ta över MFF: ”Ett hedersuppdrag”

FOTBOLL

Italienske stortränaren kontaktade Malmö FF

Foto: AP
Giovanni Trapattoni senaste tränaruppdrag var det irländska landslaget.

Den gamle stortränaren Giovanni Trapattoni kunde varit i Malmö FF.

I vintras kontaktade italienaren nämligen den allsvenska klubben.

– Vi gjorde bedömningen att Trapattoni kanske inte var rätt framtidstränare för oss, avslöjar Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson i podden Blått Snack.

Italienaren Giovanni Trapattoni är ansedd som en av de största tränarna i den europeiska fotbollshistorien. Sedan han lämnade det irländska landslaget för tre år sedan har 77–åringen dock varit utan tränaruppdrag.

I vintras kunde han dock fått ett nytt – i form av Malmö FF.

– Ett av de riktigt anmärkningsvärda namnen i vinterns tränarkarusell var väl när vi blev approcherade utav den gamle stortränaren Trappatoni från Italien som lät hälsa väldigt angeläget: Att han mycket, mycket, gärna ville ta sig an Malmö FF och såg det som ett hedersuppdrag och att han absolut skulle kunna utföra underverk för Malmö FF, säger Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson i Skånesports podd Blått Snack.

”Ganska angelägen”

Enligt ordföranden var Giovanni Trapattoni väldigt sugen på att ta sig an tränaruppdraget i klubben.

– Och han gav sig inte heller, han var ganska angelägen, så att det var spännande och det visar väl lite att Malmö FF tagit sig upp på en ny nivå i den europeiska fotbollen. När den typen av namn söker upp oss och vi söker inte honom så att säga. Det var ganska spännande.

”Inte rätt framtidstränare”

Den svenska klubben fattade dock beslutet att tränarveteranen inte var rätt namn för klubben.

– Vi gjorde bedömningen, och även Daniel (Andersson, sportchef) och Niclas (Carlnén, vd), att Trapattoni kanske inte var rätt framtidstränare för oss men det var ändå uppseendeväckande och intressant att han kunde vara med i spekulationerna.

I stället för Giovanni Trapattoni beslöt sig Malmö FF som bekant att anställa Allan Kuhn som klubbens nye tränare.

Under sin långa tränarkarriär har Trapattoni bland annat tränat Inter, Milan, Juventus, Bayern München och det italienska landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM