”Den här truppen slår nog alla rekord”

Guldlaget ungt – saknar spelare från CL-lagen

Stina Blackstenius.
Stina Blackstenius.

Förra sommaren blev det guldsuccé i F19-EM.

Här är laget, med Stina Blackstenius i spetsen, som jagar en ny triumf i VM.

– Den här truppen slår nog alla rekord, säger förbundskaptenen Calle Barrling.

Sverige gjorde succé i F19-EM i Israel förra sommaren där Stina Blackstenius blev stor hjälte när hon slog målrekord i turneringen och dessutom avgjorde finalen.

Vinsten innebar också att laget kvalificerade sig till höstens U20-VM i Papua Nya Guinea. I dag presenterades truppen, som förutom Stina Blackstenius består bara av ytterligare fyra spelare födda 1996. Resten är yngre, med Loreta Kullashi, född 1999, som yngst.

Inga spelare från Champions League-lagen Eskilstuna och Rosengård, som nyligen båda avancerade till åttondelsfinal, finns med. Det betyder att namn som Nathalie Björn, Zecira Musovic och Ebba Wieder saknas.

"Ung trupp redan i Israel..."

– Vi hade en ung trupp redan i Israel, men den här truppen slår nog alla rekord. Vi har väldigt många lovande spelare som kommer så det är hård konkurrens. Det har varit flera om budet på varje position, säger förbundskaptenen Calle Barrling till fotbollförbundets hemsida.

Han och Anneli Andersén har tagit ut 19 av 21 spelare – en målvakt och en utespelare saknas än så länge.

– Det beror på flera omständigheter, både skador och spelare som är aktuella för Champions League. Vi kommer inte att vänta alltför länge, det kan bli i slutet av veckan, säger Barrling.

I VM ställs laget mot Nordkorea, Papua Nya Guinea och Brasilien i gruppspelet. Turneringen pågår 13 november-3 december.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.