EM-tifot borttappat av flygbolaget

FOTBOLL

Tifot till Sveriges EM-premiär är i fara.

Flygbolaget har tappat bort det.

– Självklart kommer det påverka, säger Camp Swedens vice ordförande Lindha Jansson.

Camp Sweden har förberett sig i månader för att stötta Sverige under EM i Frankrike. Nu kan en del av festens förstöras. Tifot som ska hjälpa de svenska fansen att heja fram landslaget är nämligen spårlöst försvunnet.

– Det har försvunnit enligt flygbolaget. De har plockat med sig det, men flygbolaget har slarvat bort det, säger Camp Swedens vice ordförande Lindha Jansson.

Hinner kanske inte fram

Sverige spelar premiärmatchen på måndag mot Irland. Camp Sweden håller till i Agay på den franska rivieran, och det är tveksamt om tifot hinner upphittas och fraktas dit innan matchstart.

– Vi kan inte säga någonting än. Förhoppningsvis hinner det till hotellet innan klockan 12 på måndag, säger Lindha Jansson.

"Supportrarnas hälsning"

Hur mycket pengar som lagts på tifot är ingenting som Lindha Jansson vill gå in på. Men försvinnandet kommer påverka på fler sätt än rent ekonomiskt.

– Självklart kommer det att påverka. Det är inga konstigheter med det. Ett tifo är supportrarnas hälsning till spelarna. Men vi kommer hålla låda på läktarna ändå, med bland annat trummor, säger Lindha Jansson.

ARTIKELN HANDLAR OM