Scholes kritisk mot van Gaals laguttagning

FOTBOLL

Legendaren riktar kritik mot frånvaron av Rashford och Blind

Louis van Gaal valde att vila Marcus Rashford och Daley Blind.

Ett beslut som kritiseras av Manchester United-legendaren Paul Scholes.

– Han bedömer sina insatser utefter hur mycket bollinnehav han har haft, sade Scholes enligt Daily Mail.

Foto: Scholes.

Manchester United besegrade Norwich med 1-0, vilket gör att de knappade in på lokalrivalen Manchester City i kampen om den sista Champions League-platsen. Insatsen bjöd dock inte på mycket till underhållning och Manchester United-managern Louis van Gaal hade valt att vila Daley Blind och Marcus Rashford. Beslutet att inte spela med dem bägge spelarna är någonting som Paul Scholes kritiserar.

”Inte intresserad av att göra mål”

– Jag förstår inte något av valen om jag ska vara ärlig. Daley Blind har varit en av dem bättre spelarna. Det är inte som att du sparar dig till någonting. Du har tre matcher kvar av säsongen. Vad sparar du Rashford för?, sade Paul Scholes enligt Daily Mail i BT Sports sändning.

Den förre detta Manchester United-spelaren, som numera arbetar som expert, menar att van Gaal inte har något större intresse av att se sitt lag göra mål.

– Kanske är det helt enkelt så att han inte är intresserad av att göra mål. Jag tror han bedömer en insats baserat på bollinnehav, sade Scholes innan han fortsatte sitt resonemang.

Ett poäng bakom City

– Om han kommer in efter en match och har gjort ett mål och haft kanske fem eller sex skott på mål, som Leicester, men ett 70-procentigt bollinnehav – jag tror han är mycket mer lycklig med det. Han bedömer sina insatser utefter hur mycket bollinnehav han har haft.

Louis van Gaal förklarade, enligt tidningen, frånvaron av Blind och Rashford med att de spelat alla matcherna och därmed behövde vila.

I och med dagens seger befinner sig Manchester United ett poäng bakom Manchester City, med två omgångar kvar att spela.