”Kan kosta Mourinho jobbet hos United”

FOTBOLL

Uppgifter: Rättstvist med läkaren riskerar bli kostsam

José Mourinho rättstvist med förre Chelsea-läkaren Eva Carneiro fortsätter.

I dag uppger Daily Mirror att den kan komma att kosta portugisen jobbet som ny tränare för Manchester United.

PL-experterna: I den Premier League-klubben hamnar Zlatan

Det var i säsongens premiärmatch mot Swansea som Jose Mourinho och Chelseas lagläkare Eva Carneiro hamnade i en infekterad tvist. Mourinho kritiserade Carneiro offentligt för att hon, enligt honom, inte läst spelet bra vid en skada och rusat in förhastat.

– Du måste förstå spelet när du jobbar med det här, även om du är en materialförvaltare, läkare eller en assistent, sa portugisen.

Kritiken lät inte vänta på sig men Mourinho lyssnade inte utan fråntog henne de normala arbetsuppgifterna och Carneiro lämnade så småningom in sin avskedsansökan.

Ingen förlikning

När förhandlingarna mellan klubben och Carneiro om avgångsvederlag brakade samman drog hon Chelsea och Mourinho inför rätta med stämningsansökan.

Därefter fick Mourinho sparken från Chelsea sedan laget hackat rejält i ligapelet.

Den rättsliga processen har pågått i snart tre månader och i dag uppger Daily Mirror att parterna – trots klubbens önskan – inte lyckats nå någon förlikning utanför rättssalen och nu kommer målet att tas upp i arbetsdomstol i juni.

Tänkt ersätta Van Gaal

Det fallet skulle enligt Daily Mirror vara offentligt och kan innebära att Mourinho, Carneiro och Chelsea-representanter kallas som vittnen.

Även uttalanden och dokument som mejl och sms väntas bli offentliga.

Och enligt Mirror kan Mourinhos väntade sommarflytt till Manchester United gå åt skogen, beroende på vad som kommer fram under förhandlingarna.

Louis van Gaal väntas lämna Manchester United efter säsongen, och Mourinho har pekats ut som favorit att ta över.

PL-experterna: I den Premier League-klubben hamnar Zlatan

ARTIKELN HANDLAR OM