”Listan över vilka Zlatan slagit eller sparkat är lång”

Zlatan femma på lista över världens fulaste spelare

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Daily Mail har rankat Europas fulaste spelare genom fotbollshistorien.

På femteplats? Zlatan Ibrahimovic.

”Han har aldrig dragit sig för att gå in i en fajt”, skriver tidningen.

Zlatan Ibrahimovic, 36, har flytt fotbolls-Europa och spenderar numera sina dagar i LA Galaxy och MLS.

Men det betyder inte att han är bortglömd.

Brittiska Daily Mail har nämligen gett sig på uppdraget att ranka de 20 tuffaste spelarna genom tiderna (utanför Storbritannien) sett till incidenter både på och utanför planen.

Där placerar tidningen Zlatan Ibrahimovic som femma. Endast ’slagen’ av Hristo Stoitjkov, Andoni Goikoetxea, Gennaro Gattuso och Patrick Vieira.

”Ett nästan två meter långt monster med svart bälte i taekwondo och ett temperament som kommer från en tuff uppväxt som Balkan-invandrare i Malmö. Ibra har aldrig dragit sig för att gå in i en fajt”, skriver tidningen i sin motivering.

”Listan över vilka han slagit är lång”

Genom åren har Ibrahimovic varit inblandad i en rad skandalrubriker.

Under tiden i Ajax hamnade en i bråk med såväl Rafael van der Vaart som Mido – där den sistnämnde kastade en sax som ”nästan dödade Ibrahimovic”.

Och under den avslutande tiden i Manchester United sänkte Ibrahimovic Bournemouth-mittbacken Tyrone Mings med en armbåge efter att först ha blivit stämplad i huvudet.

”Listan över vilka Zlatan slagit, sparkat eller armbågat är lång, men kända offer är van der Vaart, som gjorde illa fotleden efter en dispyt, och hans egen lagkamrat i Milan, jättemittbacken Oguchi Onyewu, som blev skallad av Zlatan under träning innan det ökända slagsmålet startade”, skriver Daily Mail.

Andra kända busar på den 20 namn långa listan är Marco Materazzi, Eric Cantona och Pepe.

Publicerad:

LÄS VIDARE