Olsen: ”Jag känner en enorm stolthet”

Exklusiv intervju med Romas nya målvaktsstjärna – Olsen ser sig själv som förstavalet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

ROM. Robin Olsen, 28, är numera en AS Roma-spelare.
Efter ett intensivt dygn på plats i sin nya hemstad fick Sportbladet sent under tisdagskvällen träffa den svenske rekordmannen i Rom.
– Det är en drömflytt, säger han.

Robin Olsen är trött efter är en lång dag.

När Sportbladet, som ensam media på plats, möter upp målvakten på ett hotell i utkanten av Rom runt 22-tiden på tisdagskvällen har han varit i gång sedan tidig morgon.

”Det är bara glädje”

28-åringen genomgick under tisdagsförmiddagen den obligatoriska läkarundersökningen, med lyckat resultat, på lyxkliniken Villa Stuart i utkanten av staden för att därefter skriva på ett avtal med Serie A-klubben som gäller i fem år fram till 2023.

– Jag fick ett femårskontrakt och är väldigt nöjd med det. Jag är 33 år när det går ut. Jag får förhoppningsvis fem fantastiska år här, säger Robin Olsen och fortsätter:

– Det har varit en hektiskt dag. Först nu man kan sätta sig ner och njuta. Jag tänker tillbaka på hur dagen har varit – det är en känsla av allt. Jag är jätteglad att vara här, men samtidigt är jag trött också. Men det är bara glädje.

Övergångssumman från FC Köpenhamn landade till slut på motsvarande 90 miljoner kronor, innehållande prestationsbaserade klausuler som gör att summan i slutändan kan stiga till cirka 125 miljoner kronor. Övergången gör honom till den dyraste svenska målvakten genom tiderna.

– Det är kul att skriva historia. Jag känner en enorm stolthet.

Åker på morgonen

Redan under onsdagsmorgonen kommer Robin Olsen bege sig till Nordamerika för att möta upp sina nyblivna lagkamrater som är i USA på försäsongsläger.

I natt väntar Tottenham i San Diego för Roma, en match som Olsen av förståeliga skäl inte hinner se.

Debuten kan i stället komma att ske i något av mötena med Barcelona i Dallas 31 juli och Real Madrid i New York den 7 augusti.

När brassen Alisson Becker flyttat till Liverpool konkurrerar svensken nu i stället med Antonio Mirante, 35 och Daniel Fuzato, 21, om att vara förstavalet när Serie A drar igång den 19 och 20 augusti.

28-åringen har själv goda förhoppningar om att få förtroendet från tränaren Eusebio Di Francesco.

– Det är att köra igång direkt på full växel och visa vad jag kan och går för. Klubben vet vad jag är för sorts spelare sedan innan. Det gäller att komma in, träna hårt och visa att jag vill ha den platsen. Det är vad jag strävar efter – att vara förstamålvakt.

1 av 7 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Olsen har signerat ett femårskontrakt.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN