Karl-Johan Johnssons nya Zlatan-svar

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter ett uppmärksammat Zlatan-uttalande i veckan var Karl-Johan Johnsson försiktigare efter lördagens seger mot Monaco:

– Jag behöver inte svara på den frågan, jag har ingen kommentar, säger Johnsson till franska Canal Plus.
Till Sportbladet skriver han:
– Det finns inte så mycket att utveckla.

Guingamp gör en fin säsong i Ligue 1 och parkerar på en tiondeplats när fyra omgångar återstår. Stor del i framgången har målvakten Karl-Johan Johnsson. I veckan uppmärksammades den svenske keepern dock av lite andra skäl, när han i en intervju med målvaktssajten Main Opposée filosoferade kring Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i fotbolls-VM i sommar.

– Nu spelar vi som ett lag, ett kollektiv där alla jobbar för varandra. Zlatan – både som person och spelare – är en individualist och spelet måste kretsa kring honom, sa Johnsson till Main Oppose, men konstaterade också att:

– Det är upp till tränaren att bestämma om han vill ha med honom och jag är säker på att han kommer spela bra om han gör comeback.

Karl-Johan Johnsson
Foto: Janerik Henriksson/TT NYHETSBYRÅN
Karl-Johan Johnsson

”Behöver inte svara på det”

Uttalandet fick snabbt fötter och citerades i medier över snart sagt hela världen. Efter lördagens möte med Monaco, där Guingamp tog en fin skalp i och med 3–1 på hemmaplan, fick Johnsson frågan huruvida han vill att Ibrahimovic ska spela VM för Sverige eller inte.

– Jag behöver inte svara på den frågan, jag har ingen kommentar, svarade Karl-Johan Johnsson franska Canal Plus med ett leende innan han lämnade intervjupositionen.
Till Sportbladet skriver Johnsson i ett sms på lördagkvällen:
– Det finns inte så mycket att utveckla.

Sedan Robin Olsen skadade axeln i slutet av februari och tvingades till operation är platsen som förstemålvakt i Janne Anderssons elva vakant. Karl-Johan Johnssons Guingamp möter Paris Saint-Germain i nästa omgång av Ligue 1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.