”De spelade som man gjorde på 90-talet”

avFredrik Jönsson, Frida Fagerlund

Jonas Olsson var besviken efter derbyförlusten – han ansåg att Djurgården förtjänade mer än 1–2 mot Hammarby.

– Jag tycker vi har hela matchen egentligen, säger Olsson.

– De spelade som man gjorde på 90-talet, två anfallare på topp och man ska lägga långa bollar, svarade Muamer Tankovic.

Jonas Olsson var också besviken. Mittbacken hade en bra nick som kunde ha gett Djurgården tre poäng, men i stället fick han se Hammarby avgöra derbyt sent.

– Det är tomhet och besvikelse. Jag tycker att vi gör en bra match. Vi får sämsta möjliga start, men reagerar bra och kvitterar välförtjänt. Vi trycker på och jag tycker vi gör bra byten. Vi trycker på utan att för den delen gå bort oss, säger Olsson.

– Sen kontrar den in sista målet på övertid. Jättebesviken, så klart.

Mittbacken tyckte att Djurgården förtjänade mer i derbyt.

– Jag tycker vi har hela matchen egentligen. De är ett lag i flyt, med självförtroende. Då brukar man ha de marginalerna med sig. Det är frustrerande, så klart. När vi släpper in första målet har vi 90 minuter kvar. Vi kommer till läge, men saknar det lilla sista. Vi gjorde det tillräckligt bra i dag för att inte förlora matchen, säger han.

”Lite tråkig fotboll”

Muamer Tankovic, som gjorde första målet i matchen, håller inte med Olsson.

– Äga matchen, äga matchen. Det var väldigt uppenbart att se hur de spelade. Jag tycker att vi var slarviga. De spelade som man gjorde på 90-talet, två anfallare på topp och man ska lägga långa bollar och vinna andrabollar. Det gjorde de bra, de vann sina andrabollar. vi var inte på tårna. De gjorde det och började rulla på vår planhalva. Men det var aldrig så att de tog upp bollen och spelade igenom oss, det var mest att de slog upp långbollar till deras strikers och spelade därifrån, säger Tankovic.

– Lite tråkig fotboll, om man ska vara djurgårdare. Det var så de spelade, de gjorde det ganska bra. Men vi straffade dem.

Det låter som du tycker ni hade bra kontroll på matchen?

– Inte kontrollerade. Jag tycker inte de hade så mycket boll, de hade boll i icke farliga lägen. De skapade inte så mycket. Sen straffen, jag vet inte om det var straff. Olsson hade en nick också som var farlig. Men innan det, jag tycker inte de skapade något farligt, säger han.

”Vet inte vilken match han spelade”

Tankovic får medhåll av matchhjälten Pa Dibba:

– Äh, jag vet inte vilken match han spelade men första halvlek tycker jag vi har kontroll på dem, de är bara farliga på sina fasta. Sen har de inte så mycket mer, säger Pa Dibba.

Enligt Jiloan Hamad var det ”individuell skicklighet och kyla” som avgjorde derbyt.

– Vi gör inte vår bästa match, men vi vinner. Djurgården gör det också bra, de jobbar sig in i matchen. Man har två anfallare, de spelar primitivt. Men vi är ett bättre fotbollslag, rättvisa skipades, säger mittfältaren.

ARTIKELN HANDLAR OM