Deras betyg – på Ibra och Lindelöf

”Kan hamna längre ner i rangordningen”

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Tidningen Daily Mail har betygsatt José Mourinhos värvningar.

Zlatan Ibrahimovic stämplas som en hit – Victor Nilsson Lindelöf som en miss.

”Mourinho kan bestämma sig för att värva en ny mittback i sommar och då kommer svensken hamna längre ner i rangordningen”, skriver man.

José Mourinho har kritiserats för sin defensiva spelstil.

Nu synas han också för sina affärsmässiga egenskaper.

Det är tidningen Daily Mail som nu betygsatt tränarens åtta största värvningar – och domen är hård. Bara fyra av dem klassas som bra köp: Eric Bailly, Romelu Lukaku, Nemanja Matic – och Zlatan Ibrahimovic.

”Kunde inte tacka nej”

Detta trots att 36-åringen varit långtidsskadad.

”Mourinho kunde inte gärna tacka nej till chansen att värva en anfallare av Ibrahimovics kaliber på fri transfer när det meddelades att han skulle lämna PSG. Ibrahimovic blev snabbt en bärande kugge för United genom att göra 28 mål på 46 matcher under sin första säsong. Han har inte varit lika framgångsrik den här säsongen, sedan han kom tillbaka från en långtidsskada, och det ser ut som att han kommer lämna klubben i sommar. Däremot måste vi fortfarande klassa honom som en Old Trafford hit”, skriver Daily Mail.

”Har misslyckats”

Tidningens jury har ännu inte bestämt sig för huruvida Paul Pogba och Alexis Sanchez ska klassas som ”hit” eller ”miss”.

Två värvningar som däremot får underkänt är Henrich Mchitarjan (numera i Arsenal) – och Victor Nilsson Lindelöf.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYR N NORWAY

Motiveringen om Lindelöf lyder så här:

”Lindelöf har misslyckats med att ta en ordinarie plats i Uniteds startelva sedan Mourinho värvade honom i somras. (Eric) Bailly behöver en stabil radarpartner men Lindelöf ser inte ut att vara den partnern. Svensken har stått för dyrbara misstag den här säsongen, det största i 1-2-förlusten mot Huddersfield. Han är 23 år gammal och har tiden på sin sida men Mourinho kan bestämma sig för att värva en ny mittback i sommar och då kommer svensken att hamna längre ner i rangordningen”.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03