Svennis hyllade Ibra:

FOTBOLL

”Han är en matchvinnare”

Inter fortsätter sitt segertåg och fältherren heter Zlatan Ibrahimovic. Mot Sampdoria gjorde han sitt tionde seriemål och nu hyllas han av Sven-Göran Eriksson.

– Zlatan är en matchvinnare, punkt slut, säger Svennis.

Foto: Zlatan gjorde ett mål och spelade fram till ett i gårdagens match mot Fiorentina. Inter vann med 2–0.

Den svenske anfallsstjärnan låg i allra högsta grad bakom 2–0-segern som var Inters 14:e raka serieseger. Han var bra hela matchen och bortalagets främsta anfallsvapen.

Han låg bland annat bakom ett mål av Adriano som dömdes bort för offside innan Zlatan själv slog till efter 38 minuters spel.

Svennis hyllade

Först misslyckades han med en bicycleta efter ett inlägg från vänsterkanten, men kom blixtsnabbt upp på fötter för att bara någon sekund senare nicka in ledningsmålet efter ett fint inlägg av Douglas Maicon, den här gången från höger.

Det var mål nummer tio i serie A den här säsongen för svensken som är i fantastisk form.

Något som givetvis uppmärksammats av fotbollsvärlden. I en intervju med SVT så tog Sven-Göran Eriksson tillfället i akt att hylla sin landsman.

– Jag får en känsla av att vi i Sverige inte är stolta över honom utan måste hacka på honom för varje liten grej, säger Svennis.

– Vi borde vara stolta och borde komma ihåg att vi behöver bra spelare. Han är en matchvinnare.

”Ett mästarlag”

Zlatan underströk Svennis poäng ytterligare i den andra halvleken när han tackade för senast genom att fullständigt frispela Maicon som enkelt kunde slå in 2–0.

– Det här är sannerligen det starkaste laget jag har spelat i, ett lag fullt av mästare, och jag är stolt över att vara en del av det, säger Maicon glatt.

Se även:

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A