”En fantastisk tillgång för oss”

FOTBOLL

Sir Alex hyllar Henke inför morgondagens Premier League-match mot Aston Villa

Foto: getty Images
Önskedröm Nytt möte med Aston Villa och nytt Henke-mål i morgon?

Manchester

Efter succén mot Aston Villa i FA-cupen förra helgen är det nu dags för match igen.

Mot Aston Villa.

Henrik Larsson spelar förmodligen från start.

Alex Ferguson berömde sitt svenska nyförvärv på dagens presskonferens vid Uniteds träningsanläggning utanför Manchester.

Och det mesta tyder på att Henke får starta morgondagens Premier League-möte mot Aston Villa.

–Det är en god chans att Henrik Larsson spelar i morgon, sade Sir Alex.

- Han har visat sig vara en fantastisk tillgång för oss och det är uppenbart att han trivs här.

Matchas hårt

Ferguson flaggade också för att han kan komma att matcha Henke ganska hårt under de tio veckor som kontraktet med United gäller.

– Men han kommer också att få vara beredd på att sitta på bänken. Han klarade det i Barcelona och han kommer att klara det här. Han är så rutinerad och proffsig att det förstår han själv.

När det gäller Henkes eventuella vara eller icke vara i United efter det att kontraktet går ut i början av mars har inget nytt framkommit.

Förlängning tänkbar

– Avtalet med Helsingborg gäller som tidigare, det har inte skett några nya förhandlingar. Det återstår att se längre fram om det blir tal om en fortsättning, just nu är jag bara glad att han är här och gör så bra ifrån sig, sade Sir Alex.

”En svala gör ingen sommar”

Henke själv gjorde nya uttalandet på sin hemsida på fredagen, och han ser fram emot nya matcher och nya mål i United-tröjan.

– Det är upp till chefen om jag spelar, men oavsett om jag får komma in som avbytare eller spela från start så kommer jag att göra mitt bästa.

Och vis av erfarenhet tar han en match i taget.

– Jag kan inte låta mig sväva iväg, för det här var bara en match. En svala gör ingen sommar. Jag behöver jobba hårt och förbättras för att kunna ge allt för United.

Om Henke får spela i morgon lär han stöta på en gammal bekant i backlinjen. Aston Villa får nämligen tillbaka Olof Mellberg efter en avstängning.

Peter Wennman, Mårten Lundmark

ARTIKELN HANDLAR OM