Allsvenskan i fotboll

Trelleborg på väg mot bottenrekord – direkt

Av: 

Zendry Svärdkrona

FOTBOLL

MALMÖ

20 allsvenska matcher i rad utan seger.

Tre till och Trelleborgs FF är sämst genom tiderna.

– Det kan man inte tänka på. Å andra sidan måste ju någon vara sämst, säger TFF:s målvakt Fredrik ”Fritz” Persson.

Fritz Persson.
Fritz Persson.

Som om inte den dystra statistiken vore nog har Trelleborg en mardrömsöppning 2007. Dagens hemmamatch mot Göteborg följs upp av Hammarby borta och Malmö FF hemma i ett hett derby.

Behöver skräll

Om inte TFF tar en skrällseger i någon av de tre matcherna skriver klubben in sig i de mindre smickrande kapitlen av historieböckerna.

– Vi siktar på att vinna varje match och jag tror vi tar en seger här i början. Det är en fördel för oss att möta lag som har större press på sig, vi trivs med att slåss ur underläge, säger Persson.

Senast Trelleborg tog tre allsvenska poäng i en och samma match var på Söderstadion i Stockholm den 10 maj 2004 då Hammarby besegrades med 1–0.

20 raka förluster

– Jag minns målet. Vi slog en snabb frispark in mot deras straffområde och Ante Covic kom på mellanhand. Då dök Jens Sloth av någon sjuk anledning där inne och lyfte in bollen, säger Fredrik Persson.

Efter det gick 20 raka matcher utan att TFF kunde bärga en enda seger.

På de 20 matcherna gjorde Trelleborg tolv mål och släppte in 50.

”Fritz” utlånad

– Jag lånades ju ut till Malmö där på hösten så jag var inte med om det värsta raset. Men jag är inte orolig att det kommer att hända igen, vi är mycket stabilare bakåt nu än vi var då, säger ”Fritz”.

Vad tror du om dagens premiär mot IFK Göteborg då?

– Det ska bli mycket intressant att se. Det är en storklubb med mycket tradition att leva upp till. Samtidigt får vi en fin värdemätare på var vi står, avslutar Fredrik Persson.

ANNONS

Streama alla matcher i Allsvenskan hos Discovery+ här!

Extern länk från Discovery+

Skaffa konto

Degerfors är med i toppen av botten.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll