”Vi vill ha spelare som drömmer om att spela i Blåvitt”

FOTBOLL

Rehn om Vásquez-affären: Han ville bort

Andrés Vásquez skrev i går på för FC Zürich.

Stefan Rehn önskar lycka till med hälsningen:

– Vi vill ha spelare som drömmer om att spela i IFK Göteborg – inte någon annanstans, säger tränaren till sportbladet.se

Sportbladet kunde igår avslöja att den 20-årige IFK Göteborg-mittfältaren köpt sig loss från sitt kontrakt med Blåvitt och gjort klart med en flytt till schweiziska FC Zürich.

Affären har väckt starka känslor bland IFK Göteborgs supportrar där vissa kretsar tycker att klubbledningen ”sumpar” en råtalang.

Stefan Rehn har svårt att förstå kritiken.

– Det jag tycker man glömmer när man diskuterar Andrés Vásquez är att efter det där målet som gjorde honom världsberömd så blev han skadad, sen sjuk – och sen skadad i det andra låret. Då var vi framme under höstspurten med ett lag som fungerade ganska väl.

– Alla sa ”Var är Vásquez , varför spelar inte han?”. Men grejen var ju den att han inte alls låg i nån kylbox – han låg i sjuksängen eller körde rehab.

Hur ser du på flytten?

– Andrés ville själv bort och vi vill ha spelare som drömmer om att spela i IFK Göteborg, inte någon annanstans.

Rehn förnekar samtidigt rykten om att Vásquez inställning och attityd skulle ha gjort honom till ett problem internt i laget.

– Jag har inte haft några problem i vår relation. Vi har pratat och diskuterat många gånger under säsongen, precis som man har individuella samtal med de flesta spelare. Jag tycker bilden som målats upp runt honom är lätt överdriven.

Men varför löser han själv ut sig då från sitt kontrakt – det måste ju finnas nån anledning?

– Ja, du...det måste du fråga honom själv om. Som jag ser det så ville han verkligen bort och då vill vi inte stoppa honom. Det är klart att man kanske önskat att han spelat mer och kommit ut i Europa den vägen, men nu blev det så här.

ARTIKELN HANDLAR OM