”Svennis räddade mig från helvetet”

FOTBOLL

Brasilianske stjärnan Elano tackar svensken

LONDON. Hans liv var ett helvete.

Räddningen stavas S-v-e-n-n-i-s.

– City blev svaret på mina böner, säger Elano.

Foto: Räddad Elano bad till Gud för att komma bort från Ukarina.

Elano Blumer, 26, skakade i bitter vinterkyla, levde på matlådor hemifrån och hade inget socialt liv.

Dessutom kände han sig utfryst av laget i Shakhtar Dontesk i Ukraina och missade en plats i brasilianska landslaget i VM.

”Bad till Gud”

– Varje dag bad jag till Gud om att få komma till en annan klubb. När man inte trivs utanför fotbollen tar man med sig problemen ut på planen, säger Elano i News of the World.

Så när Sven-Göran Eriksson värvade honom till Manchester City i somras för drygt 100 miljoner kronor hoppade Elano högt av lycka.

– Det som sporrade mig var jag fick veta att Sven tagit över City. Det var härligt att komma till Europa och framförallt av ekonomiska skäl var City svaret på mina böner.

Han växte liksom flera av de största fotbollstjärnorna upp under fattiga omständigheter.

– Det har varit tufft och jag klassar mig själv som en kämpe men jag kan inte på något sätt jämföra mig med Ronaldinho, Ronaldo, Pele. I Brasilien spelade jag alla positioner utom målvakt. Det spelar ingen roll var jag spelar så länge jag hjälper laget.

Nyckelspelare

”Svennis” gjorde Elano till en av sina nyckelspelare och han blev matchens hjälte efter frisparken mot Newcastle förra veckan.

– Det målet är det snyggaste jag någonsin gjort men jag har inget emot att göra många fula efter det.

Nu öser han lovord över sin tränare.

– Eriksson pratar alltid med mig, frågar om allt är okej och om jag behöver något. Jag känner mig hedrad över att få vara här och jag kämpar hårt för att göra allt för klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM