”Vill få fram flera Zlatan”

FOTBOLL

Ibrahimovic vill starta fotbollsskola – och öppnar för spel i allsvenskan

Foto: POPULÄR Zlatan värmde upp inför landslagssamlingen med en match tillsammans med några unga talanger på planen där han själv började spela som barn.

MALMÖ. Zlatan Ibrahimovic, 26, pratar igen.

Nu avslöjar världens hetaste anfallare hur det är att vara pappa, känslorna efter landslagsbojkotten och sina framtidsdrömmar.

– Jag hoppas jag kan ha en egen fotbollsskola. Och att den blir den största i Sverige. Få fram flera Zlatan och spelare bättre än Zlatan, säger Ibrahimovic till TV4.

I dag samlas landslaget inför EM-kvalmatcherna mot Liechtenstein och Nordirland.

Zlatan Ibrahimovic värmde upp inför samlingen med att inviga en egen fotbollsplan i Malmö och bjuda på förvånansvärt frikostiga uttalanden om sig själv.

Som svaret på TV4-reportern Ola Wenströms fråga om de stora kontrasterna mellan Ibrahimovics liv i dag och då han växte upp.

– Man försöker ge sin familj något man inte själv hade när man var ung. Till exempel till min unge nu, jag ger den allt jag inte kunde ha då. Det fanns inte de möjligheterna heller för mina föräldrar att ge mig det jag nu kan ge till min son. Han ska få allt jag fick, och mycket mer av det jag inte fick. Det är så jag försöker leva mitt liv, säger Ibrahimovic till TV4.

Inte bortskämd

Om riskerna att Zlatans son Maximilian riskerar att bli bortskämd och få allt han pekar på säger Ibrahimovic:

– Det får han inte. Han får jobba för det.

Istället förklarar Zlatan att han kommer att var en bestämd far.

– Det är klart, lite disciplin i det hela måste det vara. Men han (Maximilian) får ändå leva sitt eget liv.

I intervjun med TV4 berättar Zlatan Ibrahimovic också om hur hans liv förändrats sedan han och flickvännen Helena Seger, 35, fick en son.

– Det är klart familjen kommer i första hand. Jag menar, jag har blivit pappa och har tappat mer frihet än jag hade. Det gör alla som blir pappa. Det är klart man får en annan syn på fotbollen. Man har en familj att ta hand om, man spelar för familjen också. Man tänker annorlunda. Det är klart att familjen kommer i första hand och fotbollen i andra.

Bättre spelare

– Har man till exempel gjort en dålig match och kommer hem till sin son, då glömmer man matchen helt. Om du är med din son där och leker med honom så betyder inte matchen lika mycket längre. Det är många saker som livet ändrats på,

Zlatan Ibrahimovic tycker själv att han blivit en bättre fotbollsspelare sedan han blev pappa.

– Jag känner att jag utvecklas hela tiden. Jag tror man blir lugn som människa, man tänker mycket mindre på fotbollen. Man tänker mer på familjen och man får ut mycket mer av sig själv på planen. Man stressar inte på samma sätt utan tar en bit i taget.

Så sent som förra veckan var Zlatan inblandad i en konflikt efter en match med Inter som blåstes upp stort i media. Själv tycker Ibrahimovic att han blivit lugnare med åren.

– Det var mer när man var yngre som det hände grejer. Då ska det hända, det är då man lär sig från sina misstag, säger Zlatan till TV4.

Förebild

Ibrahimovic poängterade noga att han tar sin roll som förebild på största allvar.

– Det är klart, jag har ögon på mig 24 timmar. Ändå är jag mig själv, det tror jag är det viktigaste. Sedan gäller det att göra det bästa av situationen.

– I vissa lägen gäller det att tänka två gånger istället för en gång så man inte gör något impulsivt. Men när man väl är på planen, vad som händer då det vet man inte. Man tänker inte två minuter fram, det som händer för stunden händer. Jag måste göra mitt jobb och jag är där för att vinna och prestera. Sedan utanför är det klart att man får tänka på att många kollar på en, säger Zlatan.

För drygt ett år sedan skickades Ibrahimovic hem från en landslagssamling i Göteborg och svarade med att bojkotta blågult. I går bröt Zlatan tystnaden kring händelsen.

”Inte positivt”

– Den situationen har jag gått igenom och den var inte som den har beskrivits. Saken gjordes till en sak den inte var, men det är glömt nu. Jag är tillbaka i landslaget och jag är stolt att representera landslaget. Men det är klart att det inte var positivt att det hände, säger Zlatan som öppnar för en framtid i allsvenskan och ger alla Malmöfans våta drömmar.

– Om det blir allsvenskan igen är det Malmö som gäller. Jag kanske blir president i Malmö!, säger Ibrahimovic och skrattar.

Dessutom avslöjade Zlatan stora framtidsplaner som kan rädda svensk fotboll för lång tid framöver.

– Jag hoppas jag kan ha en egen fotbollsskola. Och att den blir den största i Sverige. Få fram flera Zlatan och spelare bättre än Zlatan. Vi håller på och gnuggar på det, säger Ibrahimovic till TV4.