Biljetterna chockhöjs

FOTBOLL

Elfsborg tredubblar inträdet mot Valencia

Foto: dyrt Andreas Augustsson är dyrare än Zlatan Ibrahimovic. Åtminstonde att titta på. Elfsborgs ordförande Bosse Johansson (bilden) tycker att det är rimligt med ett biljettpris på 500 kronor.

BORÅS. Elfsborg chockhöjer priserna till Valencia-­

matchen. Jämfört med onsdagens match mot Debrecen kostar en biljett nästan fyra gånger så mycket.

– Vi tycker det är ett rimligt pris, säger klubbens ordförande Bosse Johansson.

Som Sportbladet skrev i går väljer Elfsborg att inte flytta en eventuell kvalmatch mot Valencia till Ullevi i Göteborg – och tackar därmed nej till 25 000 potentiella åskådare som inte får plats på Borås Arena.

Det betyder dock inte att klubben behöver förlora en massa pengar. En biljett till långsidan kostar 500 kronor, plus administrativa kostnader.

– Vi tittade på intresset för matchen och vad det är vi erbjuder. Valencia är ett världslag. Vi hoppas kunna bjuda på en riktig smällkaramell, och tar betalt därefter, säger Bosse Johansson.

Det kan bli rätt dyrt, för exempelvis en barnfamilj, att gå på matchen.

– Man kan alltid diskutera fram och tillbaka, och jag har förståelse om folk protesterar mot priset. Men man måste också se vad det är vi erbjuder.

Kortsidesbiljetterna är 100 kronor billigare. Så en försiktig kalkyl talar om en bruttointäkt på drygt sex miljoner kronor för Boråsklubben.

– Det är bra pengar för oss, säger Johansson.

Guliganerna förstår

Medlemmarna i supporterklubben Guliganerna behöver bara betala halva priset för sina biljetter.

– Det är vårt sätt att tacka för deras stöd, engagemang och fina tifon. Det är de värda.

Eric Sjölin, ordförande i Guliganerna, har viss förståelse för prisökningen.

– Alternativet hade varit Ullevi i Göteborg. Nu valde Elfsborg att stanna på hemmaplan i Borås i stället för att tjäna extra pengar på en flytt. Då tycker jag att boråsarna får ställa upp och betala lite extra. Sen om lite extra betyder tre-, fyra- eller femhundra kronor behöver jag inte uttala mig om.

Tre gånger så dyrt

En biljett till matchen mot Debrecen kostar 135 kronor, och matchen är helt utsåld.

– Vi blev överraskade av det stora intresset för matcherna mot Debrecen och Linfield. Det är nästan så att biljetterna är för billiga, säger Johansson.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM