Så ställer Sverige upp mot Finland

DOHA. Sverige möter Finland i morgon.

Två AIK:are bildar mittbackspar.

– Robin Janssons resa är fantastisk. Alexander Milosevic är en sån man älskar som tränare, säger förbundskaptenen.

Janne Andersson har laborerat lite med startelvan under träningarna nere i Qatar. Men nu har han bestämt sig för vilken elva som startar i vänskapsmatchen mot Finland i morgon 17.45 svensk tid. Förbundskaptenen mönstrar ett offensivt lag där allsvenska klubbarna AIK och IFK Norrköping har två spelare vardera i startelvan.

Jansson in från start

Mittbacksparet blir alltså AIK:s Robin Jansson och Alexander Milosevic.

– Robin Janssons resa är fantastisk. Att det fortfarande går är härligt, säger Andersson och påminner om Janssons snabba resa från division 1 och fabriksarbete till allsvensk mästare med AIK och landslagsspelare.

Jämför med Micke Nilsson

Förbundskaptenen drar paralleller till Mikael Nilsson som snabbt gick från division sex – via division 2 i Åhus Horna – till Halmstads BK och en mäktig landslagskarriär.

– Det är som Micke Nilsson som jag hade äran att jobba med i HBK. Sen kanske inte Robin gör 70 landskamper som Mikael Nilsson, men att man fortfarande kan gå den vägen är jätteroligt och måste vara så stimulerande för många andra spelare att följa.

Janne: ”Man älskar det där”

Även Alexander Milosevic får rejält med beröm.

– Milosevic har varit bra. Jag har gjort honom till lagkapten. Det är första gången vi träffas och pratar med varandra, men han har gjort ett fantastiskt bra intryck på mig.

Andersson spinner som en katt åt Milosevics tydliga ledaregenskaper och sättet AIK:aren driver på sina lagkamrater.

– Som tränare älskar man det där. Jättefint intryck och jag hoppas att det ska gå bra.

Startelvan

4-4-2

Jacob Rinne – Joel Andersson, Alexander Milosevic, Robin Jansson, Jonathan Augustinsson – Hosam Aiesh, Alexander Fransson, Simon Tibbling, Daleho Irandust – Alexander Jeremejeff, Kalle Holmberg

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.