Blåvitt: Vi vill inte inte vinna på walk over

avPer Bohman

IFK Göteborg vill spela matchen.

Men inte i dag.

– Det skulle inte kännas rätt att vinna på walkover. Men vi vill att matchen ska spelas och inte avgöras vid skrivbordet, säger klubbdirektören Max Markusson på en presskonferens.

Nu är det definitivt: det blir inget cupderby på Bravida Arena i eftermiddag. Gais vägrar att återuppta matchen sedan Marko Johansson ådragit sig skador efter att supportrar till Blåvitt skjutit in ett hundratal raketer in på planen i den andra halvleken under måndagskvällens möte. Samtidigt meddelade Blåvitt under tisdagen att de räknande med att matchen skulle spelas klart, eftersom förbundet ännu inte lämnat något besked.

Några minuter efter 14.00 på eftermiddagen, ungefär då matchen skulle ha återupptagits enligt den ursprungliga planen, höll Blåvitt en presskonferens på Bravida Arena. Där meddelade klubbdirektör Max Markusson att IFK Göteborg inte vill vinna matchen på walkover bara för att Gais inte dykt upp.

– Vi såg en svårighet i att vi kanske skulle vinna på walkover. Det skulle inte kännas rätt. Vi vill inte stå för det. Vi vill vinna på planen.

1 av 4 | Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs Sebastian Ohlsson, klubbdirektör Max Markusson och ordförande Mats Engström på en presskonferens.

Förbundet avgör

Gais menar att de borde vinna matchen med 3–0 och att den inte ska återupptas, men det håller alltså inte IFK Göteborg med om.

– Gais lämnade en hemställan till förbundet om att de ska tilldömas seger till följd av gårdagens händelse. Vi har i vår tur lämnat en hemställan till förbundet om att vi vill spela färdigt matchen. Vi är flexibla vad gäller plats och datum. Vi står till förfogande för att matchen ska kunna spelas klart vid ett annat tillfälle. Vi vill inte att matchen ska avgöras vid skrivbordet.

Nu är allt upp till förbundet. Det pågår ett möte på förbundskansliet i Solna, men ännu har inget besked lämnats.

– Vi har ännu inte fått något officiellt besked från förbundet, säger Markusson.

Laddar Live Upplevelse
ARTIKELN HANDLAR OM