Hamrén orolig: ”Alla spelar inte”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Dags för januariturné – då är Hamrén orolig för proffsen

Abu Dhabi. Januariturnén är förlagd till Förenade Arabemiraten.
Men Erik Hamrén har tankarna på proffsligorna i Europa.
Och han är orolig...
– Vi har just nu lite för många som inte får speltid. Det är inte optimalt.

Nio debutanter är uttagna till landslagets januariturné som pågår i Abu Dhabi. Få har fått chansen i det "riktiga" landslaget tidigare.

– Det är den minst rutinerade truppen som jag har jobbat med, erkände Erik Hamrén utan omsvep på söndagens presskonferens.

– Sex stycken har varit med i truppen under EM-kvalet, två har fått speltid. Åtta har tidigare varit med på januariturnén. Nio stycken är debutanter.

"Inte optimalt"

Det gör att få – på allvar – kan aspirera på en plats i sommarens EM-trupp. Därmed har Erik Hamrén också en hel del tankar på läget för de ordinarie landslagsspelarna ute i Fotbollseuropa. Det ser inte bra ut, om du frågar förbundskaptenen.

– Vi har just nu lite för många som inte får speltid. Det är inte optimalt, så mycket kan man säga. Det förstår alla.

Hamrén är osäker på om de som inte får speltid i sina klubbar ska fortsätta få chansen i landslaget.

– Det är en bedömning från fall till fall. Tillhört den spelaren någonting till gruppen? Jag kan inte ha en policy som gäller alla. Vi har problem med det här i alla lagdelar, och har haft det under en tid. Jag hoppas att det ska bli positivt under våren. Det är viktigt: särskilt för ett mindre land som inte har så många att välja bland.

Ingen målvakt spelar

Målvaktssituationen oroar. Ingen av trion som oftast tas ut i landslaget får någon speltid just nu: Andreas Isaksson, Kasimpasa, Kristoffer Nordfeldt, Swansea och Robin Olsen, PAOK lider alla av petningar och/eller skador.

– Jag har inte pratat med Isaksson eller någon av målvakterna. Men det är självklart ingen optimal situation. Givetvis inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE