Arsenals nya skräck – efter kamerabeslutet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Kan tvingas till svårt playoff-spel

Swansea besegrade Arsenal i Premier League
Foto: Foto: TT
Swansea besegrade Arsenal i Premier League

Fjärdeplatsen är säkrad – men en stor fälla kvarstår ändå för ett av topplagen i Premier League.

0-1-förlusten mot Swansea gör att Arsenal nu i första hand gör upp med Manchester United om att behöva spela playoff till Champions League.

Något som kan innebära en riktigt tuff utmaning.

Arsenal har säkrat en plats bland de fyra bästa lagen i Premier League och får som sämst kvala till Champions League nästa säsong. Men kampen fortsätter nu för att laget ska slippa playoff-spelet och istället bli garanterade en CL-plats.

Dominerade mötet

Ettan, tvåan och trean i Premier League går rakt in i Champions Leagues gruppspel samtidigt som fyran måste vinna ett dubbelmöte i play off-spelet för att få en grupplats. Där kan lag som Sevilla, Valencia, Bayer Leverkusen, Roma, Lazio, Sporting Lissabon, Ajax eller Monaco enligt The Mirror vänta.

Det är med andra ord mycket kvar att spela om för Arsenal som på måndagen dominerade mötet med Swansea fullständigt. Fram till kallduschen.

I den 86:e minuten gick Bafétimbi Gomis upp på ett inlägg och nickade mot mål. Arsenals målvakt David Ospina såg först ut att rädda bollen men efter att målkameran skickat en signal till domaren dömdes 29-åringens nick korrekt som inne.

Möter United

– Vi hade otur vid målet men det fanns många positiva saker. Den här typen av matchen vinner du 19 gånger av 20, säger Arsenal-tränaren Arsene Wenger till BBC och fortsätter:

– Du måste lära dig av förluster och vi tar ändå med oss många uppmuntrande saker från matchen. Swansea förtjänar beröm för deras defensiva spel men de hade förmodligen färre antal passningar på vår planhalva än något annat lag den här säsongen.

Förlusten innebär att Arsenal står kvar på 70 poäng, med en match mindre spelad än Manchester United på 68. I nästa omgång möts de två lagen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.