Barça drömmer – om en ny Henke Larsson

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Foto: Daniel Nilsson
Henrik Larsson firar Champions League-titeln med Barcelona 2006.

Det blåser kring FC Barcelona.

Lösningen?

Svenskinfluerad.

Enligt Sport jobbar klubben med ”Operación Nuevo Larsson”.

Barcelona har hackat i inledningen av säsongen, och fortsatt att göra precis det när Lionel Messi och Andres Iniesta är borta skadade. Kombinera det med klubbens transferförbud – vilket gör att sommarens nyförvärv får spela först från och med januari – så finns en genuin oro över var årets säsong är på väg.

Lösningen heter ”Operation Ny Larsson”. Uppgifterna pryder Barcelona-baserade tidningen Sports förstasida i dag och handlar om att den katalanska klubben – och tekniske direktören Roberto Fernandez – letar efter ”en ny Henrik Larsson”.

Inte för dyr

Det är inte första gången som Barcelona drömmer sig tillbaka till när den svenske anfallaren spelade i klubben. Med ”en ny Henrik Larsson” menas att klubben letar efter en spelare som ”redan är veteran, rutinerad på den internationella scenen och som kan leverera direkt efter att han anländer till Barcelona”. Vidare ska anfallaren ”vara mångsidig och kunna spela var som helst i anfallstrion samtidigt som han kan göra mål på det mesta, men inte vara vara alldeles för dyr”.

Fyra namn

Enligt Sport har Fernandez rest Europa runt de senaste veckorna med uppgiften att hitta Barças nya Larsson. Sport uppger också att klubben identifierat fyra namn i jakten.

Namnen på tränare Luis Enriques bord ska vara Alvaro Negredo (Valencia), Jonathan Soriano (RB Salzburg), Dirk Kuyt (Feyenoord) eller Sergio Garcia (Al Rayyan).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM