Sågas hårt i natt: Han var värdelös

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Hårda domen mot United-stjärnan

Wayne Rooney hade ingen lyckad dag mot Aston Villa.
Foto: TT
Wayne Rooney hade ingen lyckad dag mot Aston Villa.

En bolltouch i offensivt straffområde – och överlag en blek insats.

Nu sågas Wayne Rooney i brittisk press.

”Han var värdelös”, skriver Daily Mail.

Manchester United har sex poäng efter två matcher och 2-0 i målskillnad. Men spelet hackade mot Aston Villa, precis som det gjorde i premiären mot Tottenham förra helgen.

– Vi har fortfarande mycket kvar att jobba med. Du kan inte förvänta dig att allting ska stämma med endast fyra veckors förberedelse. Du behöver fler matcher för att komma i form, sa Louis van Gaal efter matchen.

Anmärkningsvärt var att Wayne Rooney, enligt BBC, bara hade en enda bolltouch i offensivt straffområde. Den kom i den 90:e (!) matchminuten.

Får hård kritik

Landslagsmannen hade överlag en tuff afton på Villa Park och nu sågas han hårt i brittisk press, som utnämner 29-åringen till Uniteds för kvällens sämste spelare.

”Han vaknade aldrig till liv. Vi förväntar oss mycket mer av Rooney nu när han är lagets givne anfallsvapen”, skriver Evening Standard, som ger Rooney fyra av tio i betyg.

Manchester Evening News skiver:

”Van Gaal tror att Rooney kommer göra 20 mål eller fler den här säsongen, men det här gav inga indikationer på att det kommer hända. Han hade det svårt uppe i anfallet”, skriver tidningen, som också ger Rooney en fyra i betyg.

The Mirror är desto mer generösa; de ger stjärnan en sexa i betyg och konstaterar han var ”isolerad” och att han ”gav bort bollen”. Desto mindre generösa är Daily Mail som går stenhårt åt 29-åringen.

”Var ganska värdelös. Slarvig i passningsspelet och svag i sin bollkontroll. Hade knappt en touch i Villas straffområde och inte en enda målchans”.

”Onödiga bolltapp”

Och i en intervju med MUTV säger tränare Louis van Gaal att det finns mer att önska från lagets offensiv.

– Januzaj, Depay och Rooney – alla hade för många onödiga bolltapp. Det var därför vi inte skapade så många chanser. I en sådan här match borde vi ha skapat mycket mer, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN