Champions League 2015/2016

Wernblooms oro: ”Vill inte ha MFF”

Av: 

Andreas Käck

Michael Wagner

FOTBOLL

”Är inte kul att möta svenska lag”

Wernbloom.
Wernbloom.

Pontus Wernblooms oro inför CL-lottningen?

Malmö FF.

– Jag undviker gärna dem, säger CSKA Moskva-svensken.

Pontus Wernblooms CSKA Moskva stod för en mäktig vändning i onsdagens avgörande playoffmöte med portugisiska Sporting Lissabon. Tränaren Lenoid Slutskij fick se sina adepter vända 0-1 till 3-1 och därmed tog man sig vidare till gruppspel i Champions League.

– Det betydde väldigt mycket för klubben. Vi har inte kunnat köpa så många spelare efter krisen som blivit efter konflikten mellan Ukraina och Ryssland. Det betyder mycket att vi får in de pengarna nu. CSKA hade nog inte heller räknat med att vi skulle ta oss vidare, säger Wernbloom till Sportbladet.

”Är inte kul”

CSKA är placerat i den tredje seedningsgruppen och klockan 17.45 avgörs deras CL-öde. Då kommer Wernbloom hålla tummarna för att det inte står Malmö FF på en av lapparna.

– Jag undviker gärna dom. Det är inte kul att möta svenska lag. Jag mötte IFK Göteborg med AZ i Europa League-kvalet och med CSKA åkte vi ur mot AIK…nej, jag tar hellre något annat.

Varför?

– I ett sådant läge har vi allt att förlora om vi får Malmö. Personligen undviker jag dem gärna och tar andra lag ur sista seedningsgruppen. Men jag vet inte vad de andra i laget hade sagt. De kanske gärna spelar mot Malmö.

Gäller det även att möta andra lag med svenskar i?

– Nej, det är en annan sak. Det är mer att det är jobbigt att möta svenska lag. De är strukturerade och jobbar hårt. MFF har tagit ett par steg framåt.

”Hade väl funkat...”

Vad vill du ha?

– Förra säsongen drog vi Bayern München, Manchester City och Roma. Det hade varit skönt att undvika något liknande igen...

Du och Real Madrid har ju en historia…

– Haha, ja, det har vi. Det hade väl funkat att få dem. Bara man inte får två lag på liknande nivå i sin grupp. Det är svårt att spekulera innan lottningen är gjord. Men jag förstår att det är något som ni journalister älskar!, säger Pontus Wernbloom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Champions League 2015/2016

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League 2015/2016

Manchester City

Europa League

Pontus Wernbloom

Champions League fotboll (herrar)

IFK Göteborg

Malmö FF