Klart: Barrow väljer att spela för Gambia

Foto: GETTY IMAGES
Modou Barrow.

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Modou Barrow ratar Sverige.

22-åringen väljer att representera Gambia.

– Jag har pratat med honom och han sa att det var ett svårt beslut och att han till slut valde med hjärtat, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Uppgifterna kom för några dagar sedan – Modou Barrow var uttagen i Gambias A-landslag enligt allafrica.com.

– Till mig har han sagt att det är Sverige som gäller, sa Håkan Ericson, svensk förbundskapten för U21-landslaget, till Sportbladet då.

– Men jag vet att Gambia legat på och att även hans pappa ligger på och vill att han ska spela för Gambia. Hoppas att han står för det han sagt till mig tidigare.

”Mitt andra land”

Men Barrow infriade inte Ericsons förväntningar. 22-åringen valde bort Sverige för Gambia.

”Jag är glad att kunna meddela att jag slutligen har bestämt mig för att spela för Gambias landslag på seniornivå. Som ni alla vet kunde jag välja mellan Gambia och Sverige. Även om Sverige har bra spelare så vill jag vara en del av Gambias historia i framtiden, landet där jag föddes”, skriver Barrow på Twitter.

Swansea-spelaren har pratat med Östersunds-Posten.

– Men Sverige är landet som gett mig chansen att spela professionell fotboll så det finns alltid i mitt hjärta och det kommer alltid att vara mitt andra hemland, säger Barrow till tidningen.

Valde med hjärtat

Sportbladet har pratat med agenten Miro Jaganjac.

– Han har hela tiden funderat på hur och var. Om du inte är en taktiker så måste du i slutändan välja med hjärtat. Sverige är ett bättre landslag, men han kunde inte välja Sverige för att hjärtat ville något helt annat, säger Jaganjac.

Förbundskapten Håkan Ericson har pratat med Barrow.

– Han sa att det var ett svårt beslut och att han till slut valde med hjärtat. Det är lättare att hitta en plats och speltid i Gambias landslag också, det är svårare i ett svenskt, det har nog vägt in, säger Ericson.

”Trodde han skulle hålla dörren öppen”

Ericson och A-landslagets förbundskapten Erik Hamrén hade gärna sett Barrow i Blågult. Under våren har de jobbat för att han skulle välja Sverige.

– Det är alltid tråkigt när man inte får tillgång till sådana spelare som man tror på. Man har lagt ner ganska mycket jobb på Modou under våren och vi har gjort vad vi har kunnat, haft kontakt med honom, besökt honom och kallat honom till U21-lägret i mars, säger Ericson.

– Jag trodde inte att han skulle ta det här beslutet i det här skedet, det här blir definitivt när han väljer deras A-lag. Jag trodde han skulle hålla dörren öppen ett tag till. Man får acceptera att man har gjort vad man kan, men att beslutet blir i annan riktning, det kan jag inte säga något negativt om utan jag har respekt för hans beslut.

EM-truppen – utan Barrow – tas ut den 2 juni. Slutspelet pågår i Tjeckien 17-30 juni.

ARTIKELN HANDLAR OM