Rooney stängs av efter svordomar

FOTBOLL

Nu är det bekräftat.

Wayne Rooney stängs av två matcher för att han skrek svordomar rakt in i en tv-kamera efter att ha gjort hattrick för sitt Manchester United i helgen.

Anfallaren missar därmed semifinalen i FA-cupen mot Manchester City.

– Jag är inte den första spelaren att svära i TV och jag kommer inte att vara den sista, säger Rooney i ett uttalande.

Foto: Manchester Uniteds Wayne Rooneys utbrott i kamerorna uppskattades inte av FA.

Rooney, 25, har bett om ursäkt för sitt agerande, men det engelska fotbollsförbundet (FA) nöjde sig inte med det.

”Jag bad om ursäkt”

”Kommisionen accepterar inte Rooneys version och spelaren stängs nu av i två matcher med omedelbar verkan”, meddelar FA i ett officiellt uttalande.

– Jag är inte den första spelaren att svära i TV och jag kommer inte att vara den sista. Skillnaden mot andra spelare som fångats svärandes av TV-kamerorna är att jag bad om ursäkt direkt efteråt. Och ändå är jag den enda person som stängts av. Det känns inte rätt, säger Rooney i ett uttalande enligt brittisk press.

Stjärnan är därmed inte disponibel för Unitedmanagern Sir Alex Ferguson i ligamötet med Fulham och FA-cup-semifinalen mot Manchester City.

”Finns större nyheter...”

Mittbacken Rio Ferdinand försvarade sin lagkamrat efter Champions League–segern mot Chelsea i går – där just Rooney stod för matchens enda mål.

– Det finns större nyheter i världen som borde uppmärksammas. Jag menar, det är uppror i Libyen och Elfenbenskusten – och här står vi och pratar om att Wayne Rooney skrek svordomar in i en tv-kamera, säger Ferdinand.

– Han älskar att spela fotboll. Det är det han vill bli bedömd för.

ARTIKELN HANDLAR OM