”Är positiv och har börjat träna”

FOTBOLL

Planen: Pelé mot Maradona i riktig tävlingsmatch med Barcelona

Santos är på väg att få igenom den mest osannolika comebacken i fotbollshistorien.

Pelé, 70, har accepterat en förfrågan att spela klubblags-VM med sin moderklubb.

Nu vill Santos president att Diego Maradona, 50, ska förstärka motståndaren Barcelona i en eventuell final.

– Det skulle bli den häftigaste matchen på jorden, säger Luis Alvaro de Oliveira till 'Radio Jovem Pam'.

Det började som en dröm från Santos president att se världens kanske bäste fotbollsspelare genom alla tider tillbaka i den vita tröjan igen i VM för klubblag. I förra veckan kom också positiva besked från Pelé.

”Pelé har lovat att träna sig i form”

– Pelé är positiv och har lovat att träna sig i form för att hoppa in några minuter, om det är tillåtet, sade Santos president Luis Alvaro de Oliveira till Radio Globo då.

Nu säger presidenten att klubben har fått okej att registrera Pelé för spel i turneringen. Samtidigt har presidenten väckt en annan dröm – att Diego Maradona spelar för Barcelona om lagen, som förväntat, ställs mot varandra i en eventuell final.

Argentinaren representerade den spanska klubben 1982-1984.

– Varför inte ta in Maradona också? Med Pelé, Maradona, Messi och Neymar skulle det bli den häftigaste matchen på jorden, säger Luis Alvaro de Oliveira till 'Radio Jovem Pam'.

”Drömmen att Pelé hoppar in”

Nu återstår att få Pelés definitiva “ja tack” till spel och att locka över Maradona, som numera är tränare för Al Wasl i Dubai.

– Min dröm är att vi vinner med 3-0 och att Pelé hoppar in några minuter, säger Luis Alvaro de Oliveira.

Klubblags-VM spelas varje år sedan 2005 mellan de bästa klubblagen från varje kontinent. Lagen från Europa och Sydamerika går direkt in i semifinalspelet som i år, liksom finalen, avgörs i Japan i december.