Thiago Silva arg på journalisterna

FOTBOLL

Anklagar dem för att favorisera Inter

Milan tappar i tabelltoppen, samtidigt som Inter hyllas i medierna.

– Vi känner oss attackerade. Det är en konstig stämning runt omkring oss, säger Milanmittbacken Thiago Silva.

Foto: scanpix
Arg på medierna.

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan har haft en förhållandevis tung vinter med bara 13 poäng på de sju senaste matcherna. Lokalkonkurrenten Inter har i stället tagit 21 poäng på de åtta matcher som de spelat under Leonardo i januari-februari, och hyllas i medierna.

Det får Milanspelaren Thiago Silva att se rött.

– Då och då får jag gå och titta på tabellen för att bli säker på att det är vi som leder ligan med fem poäng före Inter, och inte tvärtom. Även om de skulle slå Fiorentina så är de fortfarande två poäng efter oss, eller hur, säger sig mittbacken.

”Är alla Leonardosupporters?”

Han anklagar de italienska journalisterna för att favorisera Inter.

– Det är sant att det är en konstig atmosfär runt oss just nu. Det enda de pratar om i tv, radio och tidningar är Inter, och alltid bara i positiva ordalag. Är det verkligen möjligt att alla plötsligt har blivit Leonardosupporters?

Brassestjärnan oroar sig över vad det kan innebära för Milan.

– Vi får inte gå i den här fällan. Någon vill förstöra stämningen i vårt omklädningsrum, förstärka våra problem och ta bort vår säkerhet. Vi måste svara på detta genom att slå Parma på lördag. Sen kan vi börja snacka om derbyt mot Inter, säger han till Football Italia.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A